Avrupa'daki Türklerden tepki yağıyor

Güncelleme Tarihi:

Avrupadaki Türklerden tepki yağıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2011 15:47

PKK'nın hain saldırısına Avrupalı Türklerden de tepki yağıyor.

Haberin Devamı

BTEU: TERÖRÜ KINIYORUZ

Avrupalı Türk İsadamları Birliği, Güroymak ve Çukurca'da meydana gelen terörist saldırıları şiddetle kınadı. İşte BTEU'nın yaptığı yazılı açıklama:

"18 Ekim Salı günü Bitlis Güroymak'ta 19 Ekim Çarsamba günü de Hakkari Çukurca'da meydana gelen saldırıları nefretle kınıyoruz. Bu saldırılar artık vahşet boyutundadır. Güroymak'ta hayatlarını kaybeden küçük çocuklar ve güvenlik güçleri ile Çukurca'da şehit düşen 26'a yakın askerimize ve vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet temenni ediyoruz. Olaylarda yara alanlara acil şifalar temenni ediyoruz. Kaybettiğimiz güvenlik güçlerinin ve vatandaşlarımızın ailelerine ve milletimize sabırlar diliyoruz.

Bizce Çukurca'da meydana gelen saldırılar, uluslararası terörün işin içinde oldugunu açıkça göstermektedir. Örgütler bu işin sadece taşeronudur. Türkiye, kirli ilişkileri açığa çıkarmalı ve bunlara son vermek için sadece askeri tedbirler değil, demokratik, ekonomik ve sosyal tedbirleri de devreye sokmalıdır.

Bu saldırıları Kürt kardeşlerimiz de tasvip etmemektedirler. Onlarda iyi biliyorlar ki terör, hiç kimsenin dostu olmadığı gibi öncelikle Kürt halkının da düşmanıdır. Zaten eli kanlı teröristler hiç kimsenin, hiçbir bölgenin ve hiçbir milletin temsilcisi olamaz."
BTEU Yönetim Kurulu -Hannover


BERLİN TÜRK CEMAATİ:
"Kimse böyle kalleş saldırılarla yüce Türk milletini hizaya getirme cüretini gösteremez."

Berlin Türk Cemaati (TGB), Hakkari'deki hain saldırıyı kınadı. TGB tarafından "Başımız sağ olsun" başlığıyla yayımlanan yazılı açıklamada, kimsenin böyle kalleş saldırılarla yüce Türk milletini hizaya getirme cüretini gösteremeyeceği belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Ne yazık ki kalleşler yine onlara yakışanı yaptılar, 26 vatan evladına kıydılar, ailelerini ve Türk milletini yasa boğdular. Şehitlerimize Allah'tan rahmet gazilerimize acil şifalar, şehit ve gazilerimizin ailelerine ve yüce Türk milletine sabırlar diliyoruz. Bu kalleşler ve destekçileri unutmasınlar ki, bu millet yedi düvele boyun eğmedi ki, bu bir avuç çapulcuya hiç mi hiç boyun eğmez ve de kimse silah zoru ile böyle kalleş saldırılarla yüce Türk milletini hizaya getirme cüretini gösteremez."

Türkiye'deki demokratikleşme çalışmalarından rahatsız olan yurt içi ve yurt dışındaki bazı çevrelerin, bu "çapulcular" üzerinden, akılları sıra mesajlar vermeye çalıştığı ifade edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Mesajları alınmıştır ve gereken, en acil ve şiddetli şekilde yapılacaktır. Türk milleti var olduğu sürece bu oyunlar sonuçsuz kalacak ve bu mihraklar, bu aziz vatan toprakları üzerinde istediklerini yapamayacaklardır. Terörü destekleyenler, bunun hesabını eninde sonunda vereceklerdir."

Yurt dışında yaşayan Türklerin bu kalleş saldırılardan dolayı daha fazla acı duyduğu kaydedilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"Uzakta olmak, vatan hasreti duymak, insanı bu gibi milli ve manevi konularda daha hassas yapıyor. Hele bu olay bizleri daha da derinden yaralamıştır. Yetkililerden bu konularda taviz vermemelerini, bu kalleşlere fiili ya da sözlü destek verenlere gereken cezayı en acil şekilde vermelerini istiyoruz. Artık Türk milleti olarak bu konuda sabrımız kalmadı. Üzüntümüz büyüktür. Türk milleti olarak başımız sağ olsun."


AVRUPA TÜRK FEDERASYONU: ACIMIZ ÇOK BÜYÜK

Avrupa Türk Federasyonu Genel Başkanı Cemal Çetin, Hakkari'de 24 askerimizin ölümü ve 18 Mehmetçiğimizin yaralanması ile sonuçlanan hain saldırıyı kınadı. Başkan Çetin şöyle dedi:

"Acımız çok büyüktür. Bu hain saldırıyı yapan elikanlı teröristleri ve işbirlikçilerini nefretle kınıyoruz. Hain saldırıda şehit düşen Mehmetçiklerimize cenab-ı Allah'tan rahmet, ailelerine ve Büyük Türk Milletine başsağlığı diliyorum. Saldırıda yaralanan Mehmetçiklerimize ise Yüce Allah'tan acil şifa niyaz ediyorum."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!