Avrupa'da teröre lanet yağdı

Güncelleme Tarihi:

Avrupada teröre lanet yağdı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2007 15:40

Avrupa'nın çeşitli şehirlerinde düzenlenen "Terörü kınama yürüyüşleri" bu hafta da yapıldı. Cumartesi günü Frankfurt'ta, Münih'te , Augsburg'ta ve Freiburg'da teröre karşı yürüyüşler ve protesto gösterileri tertiplendi. Mitinglerde Türk-Kürt kardeşliği vurgulandı.

Haberin Devamı

Avrupalı Türkler'den anlamlı mesaj: Türk Kürt kardeştir

Almanya'da Cumartesi günü bir çok kentte sokaklara dökülen binlerce Türk "Türk-Kürt kardeştir" sloganları atarak PKK terörüne tepki gösterdi. Frankfurt, Münih, Augsburg ve Freiburg'da dernek ve sivil toplum örgütlerinin girişimi ile düzenlenen yürüyüşlerde vatandaşlarımız dev Türk bayrakları açtılar. Yapılan konuşmalarda "PKK terörüne karşı Avrupalı Türkler olarak sessiz kalmayacağız. ABD ve AB'nin PKK konusundaki iki yüzlülüğünü anlamış değiliz, bunu kabul etmemiz mümkün değil" denildi.

Türkiye'de yaşanan terörü kınamak ve şehit düşen askerlere dikkat çekmek için dün yine binlerce Türk Avrupa'da sokaklara döküldü. Almanya'da Frankfurt, Münih, Augsburg ve Freiburg gibi büyük kentlerde dev Türk bayrakları açan vatandaşlarımız "Türk- Kürt kardeştir" diye slogan atarak pankartlar taşıdılar. Kötü hava koşullarına rağmen yürüyüşe katılanlar arasında gençlerin sayısının oldukça fazla olduğu dikkat çekti. Frankfurt'taki yürüyüşte terör örgütü PKK'yı lanetleyen, ABD ve AB ülkelerinin ikiyüzlü davranışlarını kınayan Türkçe ve Almanca pankart ve dövizler taşındı.

SESSİZ KALMAYACAÐIZ

Frankfurt'taki yürüyüş tertip komitesi adına konuşan Şener Sargut ve İrfan Dinç, "PKK terörüne karşı Avrupalı Türkler olarak sessiz kalmayacağız. ABD ve AB'nin PKK konusundaki iki yüzlülüğünü anlamış değiliz, bunu kabul etmemiz mümkün değil" dediler. Sargut ayrıca "PKK Teröristleri tarafından şehit edilen askerlerimizi anmak ve terörü lanetlemek amacı ile düzenlediğimiz yürüyüşü özellikle Atatürk'ün ölümünün 69. yıldönümüne rastlayan günde düzenledik" diye konuştu.

Saat 12.00'de Baseler meydanında başlayan yürüyüş Opera meydanında son buldu. Yürüyüşte şu pankartlar taşındı: "Tayyip Erdoğan harekat izninini ABD değil biz veririz. İmza Türk milleti.", "Her Türk asker doğar", "Hedef göster kelle iste", "Sınır ötesi harekat içinde referandum yapar mısınız?", "Barzani, kedilerin senin olsun itlerini almaya geliyoruz."

ALMANCA SLOGAN ATILDI

Dünkü yürüyüşlerde yapılan konuşmaların, atılan sloganların ve taşınan pankartların çoğunun Almanca olması dikkat çekti. "Almanlara derdimizi anlatamıyoruz" eleştirilerine yanıt vermek için organizasyonu yapan kuruluşların mesajları özellikle Almanca vermeye çalıştığı gözlendi. Bunlardan en ilginci şunlardı: "Nieder mit der PKK, Nieder mit dem Terror" (Kahrolsun PKK, kahrolsun terör). "Türkei ist unteilbar" (Türkiye bölünemez), "Frieden in der Türkei, Frieden in Europa" (Türkiye'de barış, Avrupa'da barış). "Türken-Kurden Hand in Hand" (Türk-Kürt elele), "RAF: 30 Tote, PKK: 40.000 Tote". "Die PKK tötet mit der Waffe unsere, mit Drogen Euro Kinder" (PKK kurşunla bizim çocuklarımızı, uyuşturucu ile sizin çocuklarınızı öldürüyor).


FRANKFURT'TA YÜRÜYÜŞTEN NOTLAR:

- Dün çok sayıda polis yoğun güvenlik önlemleri alarak herhangi bir olayın çıkmasını engelledi.

- Kalabalık, organizasyon komitesinin marş çalan aracının arkasından yürüdü. Araçtan "Onuncu yıl marşı" çalındı.

- Mitinge çok sayıda delikanlı ve kız katıldı. Bir çoğu sırtına bayrak bağladı.

- Gençlerimiz "Frieden für uns alle" (Herkes için barış) başlıklı bildiriler dağıttılar.

- Mitingde konvoyunun en önünüde elinde bir Atatürk fotoğrafı bulunan Frankfurt Atatürkçü kadınlar Derneği Başkanı Sultan Can Atıcı yürüdü.

AUGSBURG

Teröre karşı tek yürek oldular

Almanya’nın Augsburg kentinde teröre karşı düzenlenen yürüyüşte vatandaşlarımız tek yürek oldu. Augsburg kentinde düzenlenen teröre lanet yürüyüşüne katılan yaklaşık iki bin Türk her türlü teröre lanet yağdırırken, Türk ve Kürtlerin kardeşliğine vurgu yaptılar. Soğuk ve yağışlı havaya rağmen, teröre karşı tek yürek olan vatandaşlarımız yürüyüşün yapıldığı caddeleri Atatürk posterleri ve Türk bayraklarıyla kırmızı beyaza bürüdüler.

TÜRKİYE'Yİ BÖLEMEZLER

Yediden yetmişe her yaştan insanın katıldığı yürüyüş boyunca vatandaşlarımız "Şehitler ölmez vatan bölünmez" 'Teröre son", "Türk Kürt kardeştir", "PKK Kalleştir", "PKK’ya hayır" sloganları attılar. Türkiye’nin bölünmez bütünlüğünü vurgulayan göstericiler bütün dünyadaki terör eylemlerini ve örgütlerini kınadılar. PKK terörü konusunda Türkiye’nin hak etmediği şekilde yalnız bırakıldığını belirten vatandaşlarımız birlik ve beraberlik mesajları verdiler.

MÜNİH

2 bin kişi yürüdü

Almanya’nın Münih kentinde 2 bin kişi Türkiye’deki terör saldırılarını protesto etti. Ellerinde Türk bayraklarıyla kentin ana meydanı Marienplatz’ı dolduran göstericiler, PKK ve terör saldırılarını lanetledi.

Kanlı terör örgütü PKK Almanya’nın Münih kentinde de büyük bir gösteri ve yürüyüşle protesto edildi. Binlerce insanın katıldığı yürüyüş 'PKK Terörüne Hayır' sloganı altında yapıldı. Soğuk hava va kar yağışına rağmen kentin ana meydanı Marienplatz’ı dolduran binlerce gösterici birlik ve bütünlük mesajı verdi. Göstericiler 'Türk Kürt kardeştir, PKK kalleştir' sloganlarıyla kent sokaklarını inletti.

30 DERNEK DÜZENLEDİ

Yürüyüşün başladığı Marienplatz, ay yıldızlı Türk bayraklarıyla dolup taştı. Yürüyüşü Münih’te 30 civarında Türk dernek ve kuruluşu düzenledi. Terörü protesto yürüyüşünde olay çıkmaması için Münih polisi kentte çok yoğun önlemler aldı ve kente girişlerde kontroller yapıldı. Marienplatz meydanında başlayan yürüyüş, kent merkezi etrafında yaklaşık bir saat süren bir yürüyüşten sonra Odeonsplatz’da yapılan bir mitingle sona erdi. Burada yapılan konuşmalarda PKK’nın terör saldırıları kınandı.

BOMBA İHBARI YAPILDI

Dünkü yürüyüşte PKK militanları yürüyüşe katılımı olumsuz etkilemek için mitingin yapılacağı yerlerde bomba tehdidinde bulundu. Polis "Bize böyle bir bilgi ulaşmadı" diye açıklamada bulundu. Yürüyüşü organize edenler ise: "PKK militanları internet aracılğı ile kargaşa yaratmak istediler" dediler.


Freiburg’da da terör lanetlendi

Freiburg'da yağmurlu havada düzenlenen yürüyüşte "Hepimiz Mehmetçiğiz" pankartları taşındı.

Almanya'nın Üniversite kenti Freiburg’da düzenlenen yürüyüşte terör kınandı. Kötü hava şartlarına rağmen 400 vatandaşımız katıldığı gösteride "Türk-Kürt kardeştir, PKK kalleştir", "Hepimiz Mehmetciğiz" ve "Şehitler ölmez" sloganları atıldı. Kalabalık, Augustine meydanından şehir merkezine doğru yürüdü. Polisin sıkı güvenlik önlemleri aldığı yürüyüşte 1000'den fazla polis görev yaptı.

ÖÐRENCİLERDEN DESTEK

Yürüyüşe katılanlardan daha çok polis görevlilerinin yer alması bazı vatandaşlarımız tarafından eleştrildi. Türkler "PKK gösterilerinde bile böyle çok polis yok. Bu kadar sıkı güvenlik önlemleri alınmadı. Sanki amaçları bizi provoke etmek", diye tepkilerini dile getirdiler. Yürüyüşe vatandaşlarımızla beraber Freiburg Üniversite okuyan türk öğrencileri, Baden bölgesindeki Türk dernekleri ve camii cemiyetleri destek verdi. Ayrıca kentte yaşayan çok sayıda vatandaşımız ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleri ile çocuklarını yanlarına alarak yürüyüşe katıldı. Yürüyüşün sakin geçmesi ve yürüyüş esnasında herhangi bir taşkınlık ve olay yaşanmaması organizatörleri sevindirdi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!