Avrupa 'Ramazan'a hazır

Güncelleme Tarihi:

Avrupa Ramazana hazır
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2011 10:16

Almanya’da hazırlıklarını tamamlayan esnaf, Ramazan bereketini bekliyor.1 Ağustos’ta başlayacak Ramazan’la birlikte zenginleşen sofralar, esnafın yüzünügüldürecek. Restoran, fırın ve tatlıcılar, Ramazan ayı için özel mönüler hazırlıyor.

Haberin Devamı

ALMANYA’daki Türk esnaf, 1 Ağustos’ta başlayacak Ramazan için hazırlığını tamamladı. Türklerin yoğun olarak yaşadığı semtlerdeki lokantalar, fırınlar ve tatlıcılar, Ramazan’a özel mönü ve ürünler hazırlıyor. Lokantasından baklavacısına esnaf, bir ay boyunca müşterilere en iyi hizmeti sunmak için yarışacak. İşleri gözle görülür oranda artacak, baklavacılar çift vardiya yapacak. Yemek çeşidini artıracak olan lokantalar, daha fazla personelle hizmet verecek. Ramazan sofralarına sıcak pide yetiştirebilmek için fırıncılar da hazırlıklarını tamamladı. Esnafın ortak dileği, Ramazan ayının bereketinden kısmetini yeterince alabilmek.

İlk iftar Münih’te
İSLAM aleminin kutsal ayı ramazan, pazar akşamı kılınacak ilk teravih namazı ile başlıyor. Ramazan ayının ilk orucu 1 Ağustos Pazartesi günü tutulacak. Ramazan’da iftarı en erken Münihliler (20.58), en geç Duisburglular (21.30), Avrupa’da en erken Viyana (20.40) en geç Helsinki (22.02) yapacak. Karlsruhe Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşesi Mustafa Akpınar, görev bölgesine Ramazan dolayısıyla 5 din görevlisinin geldiğini, toplam 65 din görevlisiyle hizmet vereceklerini söyledi. Ramazan süresince zorunlu olmadıkça hiç bir cami görevlisine izin verilmeyeceğini belirten Akpınar, “Din görevlileri Ramazan ayına özel vaaz ve irşat programı hazırlayacak. Vaazların zamanında başlaması ve ezanın vaktinde bitirilmesi konusunda gerekli dikkat gösterilecek” dedi.

Alman komşularınızı iftara davet edin
Bütün camilerde, ‘Komşuluk ilişkileri’ konu işleneceğini anlatan Akpınar, şunları söyledi: “Sosyal, kültürel ve dini hayatımızda yaşadığımız güzellikleri Müslüman ve diğer dinlere mensup insanlarla paylaşacağız. İftar sofralarına Alman komşu ve dostlarınızı davet edin, birlikte yaşama kültürümüzün gelişmesine, barış ve kardeşliğin güçlenmesine katkı sağlayın. Yardıma muhtaç olanları unutmayın. Fitre ve zekatlarınızı onlara verin.”

Ezan aynı anda okunacak
- Ramazan boyunca sabah ezanları Diyanet Takvimi’nde gösterilen imsak vakitlerinde ve her camide aynı anda okutulacak.
- Ramazan süresince elektrik, ses cihazları ile klimalar, cemaati rahatsız etmeyecek şekilde çalıştırılacak.
- Ramazanda engelli vatandaşlarımıza yerler ayrılacak.
- Camilerde kadınlara geniş, aydınlık ve sağlıklı mekanlar ayrılması için çalışmalar yapılacak.
- Çocukların da camiye ve cemaate katılmaları teşvik edilecek.
- Her camimizde Ramazan boyunca iftarlar verilecek, sahur programları düzenlenecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!