"Avrupa otomobilsiz günü"

Güncelleme Tarihi:

Avrupa otomobilsiz günü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2011 18:09

Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde ilan edilen "22 Eylül Otomobilsiz Günü" Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Haberin Devamı

Sofya Halk Kültür Sarayı önünde toplanan yaklaşık 400 bisikletli Çevre Bakanı Nona Karacova’nın önderliğinde başkentin ana caddelerinden geçerek parlamento meydanında düzenlenen şölene katıldı. Sofya Belediye Başkanı Yordakna Fandıkova, kentin merkezini bir günlüğüne kapatarak bisiklet kullananlara jest yaptı.

Parlamento meydanındaki şölende katılımcılara halk dansları gösterisi sunuldu ve ünlü sanatçılar konser verdi. Çevre Bakanı Karacova, kendisinin de fırsat buldukça bisiklet kullanmayı tercih ettiğini belirterek, "Belediyenin çalışmaları sonucu son bir yılda başkentimizde bisiklet parkurları 10 kilometre daha uzatıldı. Yaşadığımız ortamı daha temiz ve sağlıklı tutmak için belediye ulaşım araçlarını ve bisikleti tercih etmeliyiz" diye konuştu.

Avrupa Otomobilsiz Günü dolayısıyla başkent merkezindeki etkinliklerin organizasyonunu üstlenen "Velorevolyützia" (Bisikletli İhtilal) adlı bir sivil toplum örgütünün Başkanı Mihaela Raykova da gün boyunca kent merkezinde özellikle çocuklara yönelik çeşitli eğlencelerin düzenlendiğini belirtti. Raykova, "Bu yılın kutlamaları ’Otomobilsiz Kent’ sloganı ile düzenleniyor. Gelecekte kent merkezinin motorlu araçlara tamamen kapatılabileceğine inanıyoruz" dedi.

Sofya merkezinin trafiğe kapatılması nedeniyle diğer güzergahlarda yoğun bir trafik sıkışıklığı yaşandı. Ülkede bugün kutlanan Bulgaristan’ın Bağımsızlık Günü dolayısıyla 4 günlük tatil döneminden yararlanmak için şehir dışına çıkmak isteyenler saatlerce trafikte beklemek zorunda kaldılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!