Avrupa’nın finans merkezinde Türk gecesi

Güncelleme Tarihi:

Avrupa’nın finans merkezinde Türk gecesi
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2015 00:00

Avrupa ve Almanya’nın finans merkezi Frankfurt’ta, Deutsche Bank, Alman Türk Ekonomi Platformu’nda iş dünyasını buluşturdu. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Ekonomi Bakanlığı sizin ofisiniz. Gelin Türkiye’de yatırım yapın” dedi.

Haberin Devamı

Almanya’nın Frankfurt kenti Avrupa ve dünyanın finans ve bankacılık merkezi. Avrupa Merkez Bankası’nın da merkezi olan Frankfurt, dünyadaki

Avrupa’nın finans merkezinde Türk gecesi
finans sektörünün kalbi. Borsalardan döviz kurlarına kadar dünya finans sektörü her gün Frankfurt’a bakıyor.

Almanya’nın en büyük bankası Deutsche Bank, Frankfurt’ta Türk ve Alman işadamlarıyla bir gece düzenledi. Frankfurt’un göbeğindeki Deutsche Bank’ın ünlü İkiz Kuleleri’nde düzenlenen Alman Türk Platformu’nda iş dünyası buluştu. Türkiye ve Almanya’dan 200 civarında işadamının katıldığı toplantıda Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye’nin bulunduğu coğrafyada yatırım için en cazip ülke olduğunu vurguladı ve “Türkiye ekonomi Bakanlığı sizin ofisiniz. Gelin kapımız sizlere her zaman açık. Konuşalım ve bu fırsatı değerlendirip Türkiye’de yatırım yapın” dedi.

Avrupa’nın finans merkezinde Türk gecesi


100 MİLYAR DOLAR

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye’de 7 bin civarında Alman menşeili firma bulunduğunu, toplam yatırımlarının 10 milyar doların üzerinde olduğunu belirtti. Türkiye ile Almanya arasındaki ticaret hacminin 37.5 milyar dolar olduğuna işaret eden Bakan Zeybekci, bunu 100 milyar dolarlara yükseltmeyi hedeflediklerini söyledi. “Şeker var. Un var. Yağ var. Türkiye ile Almanya güzel helvalar yapacak” dedi.

Türkiye’nin Avrupa’nın eğitimde, demokraside, insan haklarında, hukuk devletindeki tüm standartlarını yakaladıktan sonra, AB’ye tam üyeliğin çok büyük önemi kalmayacağını kaydetti.

Türkiye’nin Orta Asya, Ortadoğu, Afrika, Rusya gibi büyük bir coğrafyanın tam ortasında olduğuna dikkati çeken Bakan Zeybekci, bunun yatırım için son derece büyük fırsatlar sunduğunu vurguladı. Zeybekçi, Almanya ile ticaret hacmini özellikle enerji sektöründe artıracaklarını söyledi.

20 BİN TÜRK İŞADAMI

Deutsche Bank’ın en üst düzey yetkililerinden Özel ve Bireysel Bankacılık Yönetim Kurulu Eşbaşkanı Wilhelm von Haller, Almanya’da 350 bin Türk kökenli bireysel, 20 bin Türk kökenli işadamı müşterileri bulunduğunu belirtti. von Haller, Deutsche Bank’ın Türkiye ile 120 yıl önceki Bağdat Tren Hattı’na uzanan köklü ticaret bağları bulunduğunu vurguladı. “Türkiye ile çok iyi bir ekonomik geleceğe sahibiz” dedi.

BOĞAZ’DA DURUP....

Deutsche Bank Genel Müdürü Ergün Akıncı, Türkiye ve Almanya’da yatırımları teşvik etmek için böyle bir toplantıyı düzenlediklerini kaydetti. Toplantıya Deutsche Bank Yönetim Kurulu üyelerinden Alp Dalkılıç da katıldı.

Türkiye’de Turkmall alışveriş merkezleri sahibi Hans Otto Nagel, Türkleştiği mesajı verirken, Deutsche Bank yetkilisi Patrik Pohl, “Boğaz’da durup Avrupa yakasından Asya kıtasına bakınca, Türkiye’nin nasıl bir potansiyel sunduğunu görüyorsunuz” dedi.

Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin de panelde Türkiye’deki fırsatların önemini anlattı.

Toplantıya çok sayıda tanınmış Avrupalı Türkiye kökenli işadamı katıldı.

Avrupa’nın finans merkezinde Türk gecesi


KAPILARINI BİZE AÇTI

Otomotiv sanayine parça üreten ve tüm dünyada bin 300 istihdam sağlayan LY Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Yüzer: “Deutsche Bank Türk işadamlarına kapılarını açıyor. Bu çok önemli bir gelişmedir.”

TECRÜBESİNDEN YARARLANMAK İSTİYORUZ

Avrupa’nın finans merkezinde Türk gecesi
El yapımı ayakkabı üreten TOGO’nun sahibi Murat Açıkalın:
“Dünya pazarına günde bin çift ayakkabı üretiyoruz. Deutsche Bank’ın tecrübelerinden yararlanmak istiyoruz.”

Avrupa’nın finans merkezinde Türk gecesi


BU TOPLANTI ÇOK ÖNEMLİ

BAKTAT Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Baktat:
“Deutsche Bank biz Türk işadamlarını ihmal etmişti. Bu toplantı o nedenle çok iyi oldu. Şimdi Deutsche Bank’ın böyle bir platform düzenlemesi, Türk işadamlarını kredilendirmede önemli bir adım olacaktır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!