Avrupa Ligi başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Avrupa Ligi başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2012 10:02

Kadınlar voleybolda Avrupa Ligi maratonu, 8 Haziran'da Bulgaristan'da başlıyor.

Haberin Devamı

Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) tarafından her yıl düzenli olarak organize edilen, 4 ayak ve 1 final etabından oluşan ligde 3 ayrı grupta 4'er takım mücadele edecek. Türkiye, (B) Grubu'nda İsviçre, Fransa ve Bulgaristan ile mücadele edecek. Avrupa Ligi'nde mücadele edecek milli takımın başında bulunan antrenör Gökhan Edman, Türkiye Voleybol Federasyonu'nun, uluslararası organizasyonlardaki yoğunluk nedeniyle bu yıl iki ayrı milli takım kadrosu oluşturduğunu söyledi.

(A) Milli Bayan Takımı'nın, Dünya Grand Prix'sine katılmak için Güney Kore'ye gittiğini ve Avrupa Ligi için ikinci bir milli takım kadrosu kurulduğunu kaydeden Edman, “Bu takıma Ümit Milli Takım diyebiliriz. Olimpiyatlara gidecek kadrodan oyuncumuz yok. Bu takım onların yerini dolduracak” dedi.

“Bu kadro, geleceğin sultanlarını oluşturacak”

Türkiye'nin voleybolda iki ayrı milli takım çıkarabilmesinin, bu alanda gelişmiş olduğunun bir göstergesi olduğunu ifade eden Edman, şöyle devam etti:

“Hedefimiz bu oyuncuları (A) Milli Takımı'na hazırlamak. İyi bir çalışma dönemi geçirdik. Oyuncularımızın tamamı 1. ligde oynuyor. Takımlarında yıl boyu forma giydiler. Ayrıca yıldız ve genç milli takımlarının oyuncularından kurulu bir takımız. Bu kadro, geleceğin sultanlarını oluşturacak diyebiliriz.”

Aynı anda iki ayrı milli takım çıkarmanın çok zahmetli bir iş olduğunu vurgulayan Edman, “Zahmetli ama bunlar Türk voleybolu açısından çok umut verici şeyler. Bu oyuncular Avrupa Ligi'nde çok tecrübe kazanacaklar. Elimizden geleni yaparak, final oynamak istiyoruz” dedi.

Milli takım kadrosu

Ligde mücadele edecek (B) Bayan Milli Takımı kadrosu şöyle:

Gizem Örge, Gamze Alikaya, Elif Onur, Özge Nur Yurtdagülen, Büşra Cansu, Yeliz Başa, Buse Kayacan, Gözde Yılmaz, Ceylan Arıcan, Ezgi Dağdelenler, Asuman Karakoyun ve Ceren Kestirengöz.

Lig statüsü

Ligin statüsüne göre 1., 2., 3. ve 4. ayak maçlarının ardından final etabını organize eden ülke, grubunda 1. olursa, grup 1. ve 2'ncileri final etabına yükselecek. Organizatör ülke grubunda ilk ikiye giremediği takdirde ise grup birincileri, organizatör ülke ve grup ikincilerinden en iyi skoru elde eden takım, final etabında mücadele etme hakkı kazanacak. Lig, final etabında yarı final maçlarının ardından final ve klasman maçlarıyla son bulacak.

Türkiye'nin ligde ilk 4 ayaktaki maç programı şöyle:

1. ayak (Bulgaristan)

8 Haziran Cuma TSİ 15.30 Fransa - Türkiye
9 Haziran Cumartesi TSİ 15.30 Türkiye - İsviçre
10 Haziran Pazar TSİ 18.00 Türkiye - Bulgaristan

2. ayak (İzmir-Türkiye)

15 Haziran Cuma 16.00 Türkiye - İsviçre
16 Haziran Cumartesi 19.00 Türkiye - Fransa
17 Haziran Pazar 19.00 Bulgaristan - Türkiye

3. ayak (İsviçre)

22 Haziran Cuma TSİ 18.30 Bulgaristan - Türkiye
23 Haziran Cumartesi TSİ 18.30 İsviçre - Türkiye
24 Haziran Pazar TSİ 16.00 Türkiye - Fransa

4. ayak (Fransa)

28 Haziran Perşembe TSİ 19.00 Türkiye - Bulgaristan
29 Haziran Cuma TSİ 21.00 Fransa - Türkiye
30 Haziran Cumartesi TSİ 18.00 İsviçre - Türkiye

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!