Avrupa kara teslim

Güncelleme Tarihi:

Avrupa kara teslim
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2005 00:00

Avrupa´da iki günder etkili olan kar yağışı ve soğuk hava yaşamı büyük ölçüde felç etti. Önlemler sayesinde can kaybı olmadı. Kar yağışının önümüzdeki günlerde de sürmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Avrupa´da dün bir çok ülkede başlayan kar yağışı hayat şartlarını olumsuz yönde etkiledi. Almanya, Avusturya ve İsviçre´deki otobanlarda kar yağışı ile aşırı sağuklar nedeniyle buzlanma çok sayıda trafik kazasına ve binlerce Euro maddi hasara yol açtı.

Sürücüler, trafikte yavaş ilerlemeye çalışsalar da aracının kontrolünü kaybedenlerin ve yoldan çıkanların sayısı oldukça fazlaydı. Kazaların ardından yine kilometrelerce araç kuyrukları oluştu.

Dün gün boyu insanlar evlerinin önlerini temizlemekle uğraşırken belediye ekipleri yolları tuzlama çalışmalarını sabahın erken saatlerine kadar sürdürdüler.

Yollar kapandı

Dün Almanya´nın Rheinland-Pfalz, Hessen ve Bavyera eyaletlerinde gece aniden bastıran kar yağışı etrafın kısa sürüde beyaza bürünmesine neden oldu. Özellikle ağaçların devrilmesiyle yollar ve rayların üzerine düşüp kapatması büyük bir soruna yol açtı.

Bazı tren seferleri gecikmeli olarak yapılabildi. Şehir içinde trafiğin akışını sağlamak için ise sabah saatlerine kadar temizleme çalışmaları sürdü. Yetkililer ağaçların araçların üzerine düşmesiyle çok sayıda maddi hasarın meydana geldiğini de açıkladılar.

Bugün de yağacak

Yetkililer, "Kar yağışının noel tatiline denk gelmesi nedeniyle yolda diğer günlere oranla daha az sürücü vardı. Bu nedenle kazaların sayısı azdı. Mecbur olmadıkça otomobilinizle yola çıkmayın" dediler.

Bugün hava Almanya´nın her bölgesinde kapalı ve soğuk olacak. Hava sıcaklığı -7 ile 2 derece arasında değişecek. Ağırlıklı olarak Alp Dağları´nda olmak üzere hemen hemen her eyalette kar yağması bekleniyor.

Yarın da hava şartları değişmeyecek. Bu arada bugün komşu ülkeler Avusturya ve İsviçre´de kar yağacak. Bu bölgelerdeki hava sıcaklığının -5 ile 3 arasında değişmesi bekleniyor.

FRANKFURT

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!