Avrupa’da transfere Beşiktaş damgası

Güncelleme Tarihi:

Avrupa’da transfere Beşiktaş damgası
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2010 10:15

Almanya’nın Bild gazetesi internet sitesinde bu sezon şu ana kadar gerçekleştirilen en önemli 22 transfer arasında Beşiktaş’ın kadrosuna kattığı Queresma ve Hilbert’ı de gösterdi.

Haberin Devamı

AVRUPA’DA takımlar yeni sezona yeni isimlerle girmeye hazırlanırken, yine transferde müthiş paralar harcandı. Manceshter City şimdiye kadar yeni oyunculara 70 milyonun üzerinde para harcarken, Barselona kadrosuna kattığı David Villa için 40 milyon ödedi. Almanya’nın en çok satan Bild gazetesi internet sitesinde şu ana kadar gerçekleştirilen en çok ses getiren 22 transfer arasında Beşiktaş’ın kadrosuna kattığı Queresma ve Hilbert’i de gösterdi. Haberde sadece futbolcu transferleri göz önüne alınırken Beşiktaş’ın takımın başına getirdiği teknik direktör Schuster’den belirtilmedi. Bu arada Fenerbahçe ve Galatasaray’ın gerçekleştirdiği transferlerde listeye alınmadı.

MANCHESTER CİTY 71 MİLYON HARCADI
Yaz döneminde Manchester City şu ana kadar transfere 71 milyon Euro’nun üzerinde para harcadı. İngiliz kulübü Barselona’dan Toure için 30, Valencia’lı Silva için 28,75 ve Hamburg’tan Bouteng için de 12,5 milyon Euro bonservis bedeli ödedi. Barselona David Villa’ya 40 milyon bonservis bedeli verirken, Beşiktaş Querasma için İnter 7,3 milyon bonservis bedeli ödedi. Hilbert’in bonservisi için ise Beşiktaş’ın kasasından para çıkmadı. Bu arada Liverpool Chelsea’den Joe Cole’lü kulübüne ücret ödemeden alırken, Real Madrid Portekiz’in Benfika takımından aldığı Arjantinli Angel di Maria için 25 milyon bonservis ücreti ödedi. Manchester United’ta Meksikalı yıldız Hernandez için kulübü Deportivo Guadalajara’ya sadece 10 milyon verdi. Juventus İtalyan milli takımı kadrosunda da yer alan Bonucci için Bari’ye 15,5 milyon Euro ödedi. Ayrıca Arsenal Fransız defans oyuncusu Koscielyn için 12,5 milyon Euro, Hollanda şampiyonu Twente Avusturyalı Janko’ya 6,5 milyon Euro, Cenova Portekizli kaleci Eduardo için Braga’ya 4,5 milyon Euro, Chelsea İsrailli Benayoun için 7 milyon Euro, Birmingham Sırp forvet Zigiç için Valencia’ya 7 milyon Euro bonservis bedeli ödedi.

Haberin Devamı

BAZILARI BELEŞE GİTTİ
Avrupa’nın bazı kulüpleri ise transferde kadrolarına kattıkları ünlü yıldızlar için bonservis parası ödemedi. Fransız yıldız Henry Barselona’dan America’nın New York Red Buls takımına, Luca Toni Cenova’ya, Sırp Jovanoviç Liverpool’a, Danimarkalı Rommedalh Olimpiyakos’a, Fransız Govou Panitaikos’a, Bulgar Petrov Bolton Wanderers’e giderken bu futbolcuları alan kulüplerin kasalarından bonservis parası çıkmadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!