Avrupa’da krizin ilacı Türkiye

Güncelleme Tarihi:

Avrupa’da krizin ilacı Türkiye
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2012 10:03

ALMAN Türk Ekonomi Görüşme Günü’ konulu toplantı Almanya’nın Stuttgart kentinde yapıldı.

Haberin Devamı

Stuttgart Belediye Sarayı’ndaki toplantıda küçük ve orta ölçekli şirketler krizden nasıl çıkar, kalifiye eleman eksikliğine karşı neler yapılabilinir, Türkiye’ye yapılan yatırımın faydaları, meslek eğitiminin avantajları, Stuttgart Belediyesi’nin yeni işletme kurmak isteyenlere verdiği teşvik ve Almanya’da şirket devralma gibi konular tartışıldı. Toplantını açılışında konuşan Stuttgart Başkonsolosu Türker Arı, “Türkiye ile Almanya arsında ticaret hacmi her geçen gün gelişmektedir. Türkiye’yi cazip kılan Türkiye toplumunun genç ve dinamik olmasıdır. Alman girişimciler fırsatların olduğu Türkiye pazarında yatırım yapmalı” dedi.

Fırsatlar değerlendirilmeli
Alman ve Türk iş adamlarının buluştuğu toplantıyı değerlendiren Baden Württemberg Eyaleti Yeşiller milletvekili Muhterem Aras, “Türkiye ve Almanya arsında var olan ticaret ilişkisinin daha ileriye gitmesini sağlayacak başarılı bir organizasyon. Türklerin Almanlardan, Almanların da Türklerden karşılıklı yararlanabileceği fırsatlar var. Almanların bu güne kadar Türkiye’de çok büyük yatırımları oldu bununda nedeni Türkiye’nin genç nüfusu, ucuz iş gücü, gelişen ve yükselen ekonomisidir ayrıca Alman yatırımcı için Türkiye’nin cazip olmasının bir başka nedeni de Türkiye’ye iki saatlik bir sürede ulaşılabiliyor” dedi.

Vizeyi sanayici kaldırtır
Avrupa’nın ekonomik krizden Türkiye ile çıkabileceğini belirten Muhterem Aras, “Türk yatırımcı Almanya ve Avrupa’ya gelmeli. Türk yatırımcıya Almanya ve Avrupa’da en büyük engel vize uygulamasının bulunması, önümüzdeki dönemde Türk yatırımcıya vize konusunda daha da yumuşama olacak ancak vizenin tamamen ortadan kalkması için Alman sanayici ve iş adamlarının federal hükümete baskı yapması ile mümkün. Bunu da Alman sanayici, Almanya ve Avrupa’nın bozulan ekonomisi için yatırım yapmak isteyen Türklerin yolunun açılması için yapar ve vizeyi kaldırtır” dedi.

DESBİR Başkanı İlyas Yıldız da “Türk ve Alman işadamlarına yeni perspektifler, yeni vizyon açan çok başarılı bir buluşma gerçekleşti. Bu toplantı DESBİR üyesi işadamlarımıza önemli katkı sağlayacak” dedi. Stuttgart Başkonsolosluğu Ticaret Ataşesi Dr. Ahmet Bayraktar “Türk iş adamları Avrupa’daki krizi fırsata dönüştürmeli ve projeye destek veren Alman bankacılık sisteminden faydalanmayı öğrenmeli” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!