Avignon CIMG iftarına Marsilya Konsolosu katıldı

Güncelleme Tarihi:

Avignon CIMG iftarına Marsilya Konsolosu katıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2024 13:18

İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatı Güney Fransa Bölgesi’nin (CIMG) verdiği kurumsal iftar yemeğine T.C. Marsilya Başkonsolosu Sait Evren, Avignon Belediye Başkanı ve belediye çalışanları, IGMG Genel Merkez MYK üyesi Dr. Mustafa Uyanık, dini cemaat temsilcileri, STK ve dernek başkanları ve iş insanları katıldı.

Haberin Devamı

İFTAR programı Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Marsilya Başkonsolosu Sait Evren davet için teşekkür ederek birlik beraberlik vurgusu yaptı. Dr. Mustafa Uyanık IGMG Genel Merkez’in ramazan ayı öncesi dünya mazlumlarına ulaştırdığı kumanya çalışmasıyla, Gazzeli mağdurlara ulaştırılan insani yaşam malzemeleri hakkında bilgiler verdi. Kurumsal iftar programında misafirlere hitap eden ev sahibi CIMG Güney Fransa Bölge Başkanı Nail Büyükbektaş İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatı ve Hasene teşkilatının yapmış olduğu hizmetler hakkında davetlileri bilgilendirdi.

Avignon CIMG iftarına Marsilya Konsolosu katıldı

Avignon CIMG iftarına Marsilya Konsolosu katıldı

Avignon CIMG iftarına Marsilya Konsolosu katıldı
‘ŞU ANA KADAR 70 BİN KİŞİYE ULAŞTIK’
İnsani yardım kuruluşu Hasene’nin bu yıl daha çok zekât kampanyasında mültecilere ve savaş mağdurlarına odaklanacağını ifade eden Büyükbektaş sözlerini şöyle sürdürdü: “Gazze’de Ekim 2023’te başlayan çatışmalar nedeniyle büyük bir insani krizle karşı karşıyayız. Dört aydır süren savaşta 100 binden fazla insan hayatını kaybetti, yaralandı veya kayboldu. Bu sayı, Gazze Şeridi’nin toplam nüfusunun yaklaşık yüzde 5’ine denk geliyor. Çatışmalar sırasında evler, okullar, sağlık tesisleri ve diğer altyapılar büyük ölçüde yıkıldı. Gazze’de açlık ve susuzluk nedeniyle ölen veya ölmek üzere olan binlerce insan var. Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA) ile yapılan koordinasyon toplantılarında, gıda ve temiz suyun giderek azalması ve hastalıkların artması nedeniyle çocuklarda yetersiz beslenmenin bariz bir şekilde arttığı bildiriliyor. Teşkilatımız Hasene ailesi olarak Gazze’de acil yardım çalışmalarına yoğunlaştı. Temel ihtiyaçlara odaklanarak ailelerin besin ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Un, kuru bakliyat ve konserve yiyecekler gibi temel gıda malzemelerini dağıtarak şu ana kadar ortalama 70 bin kişiye ulaştık. 450 bin et konservesi ise belki de şu saatlerde bölgeye ya ulaştı ya da ulaşmak üzere. Gıda yardımlarının yanı sıra çadır, hijyen ve sağlık malzemeleri de bölgeye ulaştırıldı. Koordinasyon toplantılarında belirlenen sanitasyon, temiz su ve ambulans gibi ihtiyaçlar için de gerekli başvurular yapıldı. Gıda desteğimiz ramazan ayı boyunca da devam edecek. Yaklaşık 100 kişinin katıldığı Güney Fransa Bölgesi’nin verdiği iftar yemeği Avignon kentinde yapıldı. Milli Görüş cami imam hatibi Ümit Büyükbektaş’ın duasıyla program son buldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!