"Atatürk'ü bilmemek utanç vericidir"

Güncelleme Tarihi:

Atatürkü bilmemek utanç vericidir
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2007 18:26

HADD'nin düzenlediğe panelde konuşan Prof. Dr. Özer Ozankaya "Atatürk'ün değerini bilmemek bir insan için ayıp, bir Türk için utanç vericidir" dedi.

Haberin Devamı

HAMBURG Atatürkçü Düşünce Derneği (HADD) Atatürk’ü anma programı çerçevesinde panel düzenledi. Panele tek konuşmacı olarak katılan İstanbul Yıldız Teknik Üniverstesinden Prof. Dr. Özer Ozankaya katıldı. Ozankaya Atatürk’ün değerini bilmemenin bir insan için ayıp ve bir Türk için utanç verici olduğunu söyledi.

Hospitalstrasse 111, Haus 7 salonunda düzenlenen panelin açış konuşmasını HADD Başkanı Hanife Akbaba yaptı. Akbaba konuşmasında Atatürk’ü anlattı ve Prof. Dr. Özer Ozankaya’nın çalışmalarına değindi. Atatürk için bir dakikalık saygı duruşundan sonra Atatürk’ün hayatı ile ilgili davetlilere film gösterildi.

Daha sonra Prof. Dr. Özer Ozankaya konuşmasına Atatürk’ün uygarlığı, düşünceli ve devrimlerini anlatarak başladı. Ozankaya 'Atatürk’ün değerini günümüzde bilmemek insanlık için ayıptır, bir Türkün bilmemesi ise utanç vericidir' dedi. Ozankaya konuşmasını 'Adında ‘Türk’ kelimesi olup da ulusunu onun gibi yücelten bir insan daha tanımıyorum' sözleriyle sürdürdü.

Prof. Dr. Özer Ozankaya 'Bazıları sıkılmadan, utanmadan Atatürk’ün demokrasiyi kurmadığı şeklinde yalanlar söylüyorlar. Aynanın karşısına geçip baksınlar. Dünyanın dört kıtasından 43 ülkeyi gezdim ve değişik insanlarla görüştüm. Bana ’21. yüzyılın adamı Atatürk’tür’ dediler. Onun saygınlığı, sevgisi tüm dünyada biliniyor. Irak halkı Atatürk’ü tanısaydı ve onu bilseydi şimdi içeride birbirilerinin gırtlağına sarılmazlardı. Atatürk yıllar önce iki ayrı batı ülkesi olduğunu söylemiş ve ‘Biri uygarlık batısı, diğeri siyasi batı’ demi. Bize saldıranın da siyasi batı olduğunu açıklamış. Mustafa Kemal Atatürk’e kara çalmak isteyenler batının siyasetçileridir, kalemini satanlardır' dedi.

Atatürk’ün yaptığı çalışmaları, uygarlığı, devrimlerine değinen Ozankaya, hala günümüzde Atatürk’ün sözlerinin geçerliliğini koruduğuna dikkat çekti. Panelin sonunda dinleyiciler konu hakkında düşüncelerini belirterek, Prof. Dr. Özer Ozankaya’ya sorular sorarak bilgi aldılar. Düzenlenen Panele Hamburg Başkonsolosu Mehmet Dönmez ve yardımcı konsolosun yanı sıra ataşeler ve çok sayıda dernek, kurum temsilcisi katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!