Atatürkçü Düşünce Derneği'nden coşkulu balo

Güncelleme Tarihi:

Atatürkçü Düşünce Derneğinden coşkulu balo
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2015 14:02

Hessen Atatürkçü Düşünce Derneği (HeADD) kuruluşunun yirminci, Cumhuriyet'in de 92. yılını büyük bir coşkuyla kutladı.

Haberin Devamı

HeADD'nin Frankfurt Mariott Hotel'de düzenlediği kutlamaya aralarında Frankfurt Başkonsolosu M. Mustafa Çelik ile HeADD Onursal Başkanı Mahmut Telli'nin de aralarında olduğu konuklar katıldı.

Atatürkçü Düşünce Derneğinden coşkulu balo


Kutlama, saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Atatürk'ün 2 Şubat 1938 yılında Bursa Belediyesi'nce düzenlenen son balosunun gösterimiyle başladı.

Başkonsolos Mustafa Çelik, "Bu yıl büyük bir coşku ve heyacanla Cumhuriyet'imizin 92. yılını kutluyoruz. Bu heyecanı burada yaşamayı mümkün kılan başta Cumhuriyet'imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal, silah arkadaşları, şehitlerimiz, gazilerimiz tüm İstiklal Harbi'nin kahramanlarına teşekkür borçluyuz." Onların sayesinde bizler buradayız. HeADD'ne güzel organizasyon için teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Atatürkçü Düşünce Derneğinden coşkulu balo


Haberin Devamı

'Cumhuriyet'in gururu ve onuru içindeyiz'

HeADD Başkanı Eren Tiryaki de Türk ulusunun, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde, aziz şehitlerin canları pahasına kazanılan Kurtuluş Savaşı'ndan sonra adeta yeniden doğduğunu belirterek, "Ya İstiklal Ya Ölüm' parolasıyla başlatılan Kurtuluş Savaşımız büyük yokluklar içinde kazanıldı. Kurtuluş Savaşı zaferi sonrasında ilan edilen Cumhuriyet'in gururu ve onuru içindeyiz. Genç bir Cumhuriyet olarak Atatürk'ün bize bıraktığı emaneti kollamak ve değerlerini hiçbir engele teslim olmadan, hiçbir baskıya boyun eğmeden, O'nun gösterdiği yoldan ve hedeflerden sapmadan ilelebet var olması için çalışacağız. 92 yılına girmiş Cumhuriyetimizin ulusal birlik ve beraberliğini muhafaza edildiği, sosyal, laik, hukuksal yapının korunduğu, herkese eşitlik sağlayan T. C vatandaşlığı etrafında insanların birleştiği, iç ve dış güvenliğin tam anlamıyla sağlandığı, hukuka güvenin tekrar geldiği, korku ve baskıdan uzak, Türk insanının hak ettiği çağdaş medeniyetler seviyesine ermesini temenni ediyoruz" dedi.

Atatürkçü Düşünce Derneğinden coşkulu balo


Geliri Mehmetcik Vakfı'na bağışlanacak kutlamada Faruk Görsev Orkestrası ve Çağla Gürsoy sahne aldılar.

Atatürkçü Düşünce Derneğinden coşkulu balo


Baloda açık artırmaya çıkarılan Atatürk çerçevesini bin 300 Euro'ya işadamı Hilmi Selçuk aldı.

Atatürkçü Düşünce Derneğinden coşkulu balo


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!