"Atatürk yaşıyor"

Güncelleme Tarihi:

Atatürk yaşıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2012 12:02

Betin Güneş yönetimindeki Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası, Köln'de 10 Kasım'a özel bir konser gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü'ne bağlı Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası'nın Betin Güneş şefliğinde NRW'de gerçekleştirdiği üç konserlik turne, Köln'de yapılan“10 Kasım” konseriyle tamamlandı.

Kültür Bakanlığı’nın desteğiyle Köln Başkonsolosu Mustafa Kemal Basa himayesinde Komed Salonu'nda düzenlenen bu anlamlı konserde, Güneş'in 10 Kasım için yazdığı, “Atatürk yaşıyor” adlı son bestesinin dünya prömiyeri de yapıldı.

Aralarında çok sayıda Alman'ın da yer aldığı dinleyicilerin büyük ilgi gösterdiği konserde, 150 kişilik salon tamamen doldu. Ata’ya özel beste Konser öncesinde Başkonsolos Basa'nın yaptığı açılış konuşmasının ardından, Atatürk ve silah arkadaşları için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. Dvorak'ın dokuzuncu senfonisi ile başlayan konserde, daha sonra Ulvi Cemal Erkin'den Köçekçe'yi çalındı.

Orkestra üçüncü olarak Betin Güneş'in Atatürk için özel olarak bestelediği, “Atatürk yaşıyor” eserini seslendirdi. Merakla beklenen iki bölümlük bu eser dinleyicilerden büyük alkış aldı.

Gelen istek üzerine bir kez daha sahneye çıkan orkestra, Güneş'in daha önce yine Atatürk için yazdığını belirttiği sekizinci senfonisinin Azeri isimli bölümünü çalarak konseri tamamladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!