Atatürk Havaalanı çok yoğun

Güncelleme Tarihi:

Atatürk Havaalanı çok yoğun
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2008 18:28

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yılda 25 milyonu aşkın yolcuya hizmet veriliyor.

Haberin Devamı

TAV Havalimanı işletmelerinden verilen bilgiye göre, Atatürk Havalimanı’ndan her gün ortalama 65 bin yolcu giriş-çıkış yapıyor.

Mülki İdare Amirliği, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Korumu Şube Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı, DHMİ gibi kamu kurumlarının yanı sıra yerli yabancı 200’den fazla uçak şirketinin ofislerinin de bulunduğu havalimanında, Türkiye’deki birçok şehirden daha fazla su, et, ekmek, tuvalet kağıdı ile elektrik tüketiliyor.

Atatürk Havalimanı’nda resmi kurumlar ve uçak şirketlerinin dışında sayıları 480’i bulan temsil gözetim şirketleri, yer hizmeti kuruluşları yer alıyor. Otel, otomobil kiralama ofisleri, hiç kapanmayan bankaları, lostra salonları, çiçekçisi, fotoğrafçısı, kuaförü, eczanesi, restoran ve kafeteryalarıyla terminal 7 gün 24 saat hizmet sunuyor.
Atatürk Havalimanı’nda sadece TAV’a ait bin 109 güvenlik elemanı görev yaparken, İç Hatlar ve Dış Hatlar terminallerinden yılda ortalama 19 milyon 250 bin bagaj geçiyor.

Havalimanında yüzölçümü 179 bin metre kareyi bulan 7 bin 76 araç kapasiteli, Avrupa’nın en büyük monoblok otoparkı da bulunuyor.

Atatürk Havalimanı’nın İç Hatlar ve Dış Hatlar terminallerini, yılda 25 milyondan fazla yolcu kullanırken, yolculara 38 bin çalışan hizmet veriyor.

İç Hatlar ve Dış Hatlar terminallerinde 193 tuvaletin bulunduğu havalimanında terminallerde günde ortalama 4 bin 80 adet rulo tuvalet kağıdı, 160 litre sıvı el sabunu kullanılıyor. 49 noktada yiyecek içecek hizmeti verilen Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde ayda ortalama, 7 ton bakliyat, 9 ton kırmızı et, 20 ton meyve, 40 ton sebze, 166 ton içme suyu, 20 ton süt ve süt ürünleri tüketiliyor. Terminalde ayrıca ayda ortalama, 1 ton kahve içiliyor.
Ayrıca, işletmeye açıldığından bu yana, Atatürk Havalimanı İç Hatlar ve Dış Hatlar terminallerinde 36 bin 489 adet eşya unutuldu. TAV Kayıp Eşya Ofisi’ne ulaşan bu eşyadan 31 bin 395 adedi sahiplerine teslim edildi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!