"Atatürk dünyaya örnek insan"

Güncelleme Tarihi:

Atatürk dünyaya örnek insan
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2012 14:01

Frankfurt’ta Cumhuriyet Balosu’nda konuşan Başkonsolos İlhan Saygılı, "Görev yaptığım her yerde Atatürk’ün ruhuyla karşılaştım. Atatürk emperyalizme karşı mücadelesiyle diğer ülkelere örnek olmuş bir insan. Büyük sözleri hakediyor" diye konuştu.

Haberin Devamı

Fotogaleri: HeADD 2012 CUMHURİYET BALOSU

ALMANYA’da Cumhuriyet’in 89. yılı kutlamaları sürüyor. Hessen Atatürkçü Düşünce Derneği’nin (HeAAD) Frankfurt Hilton Oteli’nde düzenlediği geleneksel Cumhuriyet Balosu, büyük bir şenliğe dönüştü.

Kutlamada konuşan Frankfurt Başkonsolosu İlhan Saygılı, Cumhuriyet’in çok zor koşullar altında kurulduğunu belirterek,

"Görev yaptığım her yerde Atatürk’ün ruhuyla karşılaştım. İlk görev yaptığım Nijerya’da devlet adamlarının, profesörlerin ofislerinde Atatürk’ün resimleriyle karşılaştım. Şok oldum. Niye diye sorduğumda, 'Çünkü O, emperyalizme başarıyla mücadele eden ilk kişidir. Onun için biz O’nu örnek alıyoruz' cevabını aldım. İkinci görev yerim NATO’dur. Atatürk, Sovyetler Birliği’nin dağılacağını 1930’lu yıllarda görüyor. Bir sonraki görev yerim de Atina oldu. Görev yaptığımız bina, Atatürk’ün kararıyla alınmış bir binadır. Atatürk’ün doğduğu topraklarda görev yapmak büyük şereftir. Atatürk büyük sözleri hakeden bir liderdir. Cumhuriyeti yaşatmak, güzelleştirmek, ileri noktalara götürmek hepimizin ortak sorumluluğudur. Bu ülke hepimizin" diye konuştu.

HeADD Başkanı Mahmut Telli de Harp Okulu Marşı’nın‚ 'Kanla irfanla kurduk biz Cumhuriyeti, Cehennemler kudursa Cumhuriyet’in ölmez bekçileri' dizelerini anımsatarak Atatürk’ün devrimlerinin silinemeyeceğini, Türkiye’yi kimsenin bölmeye gücünün yetmeyeceğini söyledi.

Kutlamada Adil Demirtaş, Mehmet Yolaç ve Elif Atıcı da sahne aldılar. Konuklar Faruk Görsev’in şarkılarıyla geç saatlere kadar dans ettiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!