Ata’mız Nürnberg’de de sevgi ve minnetle anıldı: Yaptığı devrimlerle büyük bir dehaydı!

Güncelleme Tarihi:

Ata’mız Nürnberg’de de sevgi ve minnetle anıldı: Yaptığı devrimlerle büyük bir dehaydı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2023 14:50

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 85. yılında Nürnberg Başkonsolosluğu’nda düzenlenen bir törenle anıldı.

Haberin Devamı

SAYGI duruşu ve milli marşımızın okunması ile başlayan anma töreninde konuşan Başkonsolos Fatma Taşan Cebeci şunları söyledi: “Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu ve çağdaş Türkiye’nin mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anmak üzere hep bir araya geldik. Atatürk’ün ölümüyle kalplerimiz acılarla doldu. Hatıraları kalbimizde aklımızda her zaman yaşayacak. Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk bizim için büyük bir lider, vizyonel bir devlet adamı, bir öncü ve kurtuluş savaşında bir milleti ayağa kaldıran iyi bir komutandı. Alfabeyi halkına öğretmiş bir öğretmendi.”

Ata’mız Nürnberg’de de sevgi ve minnetle anıldı: Yaptığı devrimlerle büyük bir dehaydı

‘DÜNYA LİDERİ OLDU’
Başkonsolos Taşan Cebeci, “Atatürk’ün başarıları Türkiye sınırlarında kalmadı ve dünya ülkeleri tarafından da bilinen eşsiz bir lider, başarılı siyaset adamı, dünya lideri oldu. Atatürk’ün mirasını yaşatmak bizlerin görevidir. Yaptığı devrimlerle, uygulamaya koyduğu reformlarla büyük bir dehaydı. Bizlere düşen görev Atatürk’ün bize bıraktığı Cumhuriyet’e sahip çıkmak sonsuza dek yaşatmaktır. Artık, ekonomisi, savunma sanayisiyle çok güçlü bir Türkiye’den bahsediyoruz. Atatürk’ün bizlere bıraktığı Yurtta Sulh, Cihanda Sulh ilkesiyle yürütülen dış politika ve uluslararası arenada da ülkemiz artık saygın bir üye haline geldi. Atatürk’ün aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyorum” dedi. Törene, Başkonsolos Fatma Taşan Cebeci ile Başkonsolosluk çalışanlar, Sivil Toplum Kuruluşların Başkan ve temsilcileri ve konsolosluğa işlem yaptırmaya gelen vatandaşlarımız katıldı.

Haberin Devamı

Ata’mız Nürnberg’de de sevgi ve minnetle anıldı: Yaptığı devrimlerle büyük bir dehaydı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!