Ataköy Atletizm Salonu test edilecek

Güncelleme Tarihi:

Ataköy Atletizm Salonu test edilecek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2012 10:54

Turkcell Türkiye Salon Atletizm Şampiyonası, yarın İstanbul'da başlayacak.

Haberin Devamı

Yapımı tamamlanan Ataköy Atletizm Salonu'nda gerçekleştirilecek ilk organizasyon olan Turkcell Türkiye Salon Atletizm Şampiyonası, yine bu tesiste 9-11 Mart tarihleri arasında yapılacak Dünya Salon Atletizm Şampiyonası öncesi bir test niteliği de taşıyor.

Üç gün sürecek şampiyonada, 44 kategoride 400 sporcunun mücadele edeceği ve sporseverlerin ücretsiz olarak yarışları takip edebileceği açıklandı.

Şampiyonayı Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği'nden (IAAF) bir heyetin de takip edeceği duyuruldu.

Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi yaptığı açıklamada, geceli gündüzlü bir çalışmanın ardından salonu hazır hale getirdiklerini dile getirerek, “Aralarında 3 konsey üyesinin de bulunduğu 21 kişilik IAAF heyeti İstanbul'a gelerek hem salonu görecekler, hem de şampiyonayı takip edecekler. İlk kez uluslararası standartlardaki bir salonda Türkiye Şampiyonası organize edileceği için, bir çok branşta Türk atletizm tarihinin ilk salon şampiyonları belirlenecek” diye konuştu.

Turkcell Kurumsal İletişim ve İlişkilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler ise, Türkiye'nin en önemli salon şampiyonasına adlarını vermekten dolayı mutlu olduklarını vurgulayarak, “Atletizm sporuna verdiğimiz destek önümüzdeki uluslararası ve ulusal büyük şampiyonalarda da devam edecek” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!