‘Aşure günü, birlik, beraberlik ve güzellik demektir’

Güncelleme Tarihi:

‘Aşure günü, birlik, beraberlik ve güzellik demektir’
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2023 11:12

Coburg Alevi Kültür Merkezi-Cemevi’nde (NAKM-Cemevi), Kerbela şehitleri anıldı ve aşure lokması dağıtıldı. Aşure paylaşım programına, Coburg Belediye Başkanı Dominik Sauerteig, Coburg üçüncü Belediye Başkanı Can Aydın, Coburg AKM-Cemevi Onursal Başkanı Nurettin Aydın, Coburg ve çevresindeki bazı derneklerin temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Haberin Devamı

MUHARREM ayının ve aşurenin öneminin anlatıldığı programda, Coburg Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi Onursal Başkanı Nurettin Aydın şunları söyledi: “Bizim için Muharrem ayı kutsal aydır. Kerbela’da Hz. Muhammed’in torunu, Hz. Ali’nin oğlu Hz. Hüseyin’in Muharrem ayının 10’uncu gününde şehit edilmesi nedeniyle imam Zeynel Abidin’in kurtulmasının ardından 12 imamın acılarını anmak ve anlamak için Aleviler yasta olurlar. 12 gün oruç tutarlar ve yas yemeği olarak da aşure yapıp paylaşırlar, dağıtırlar. Aşure günü, birlik, beraberlik ve güzellik demektir” dedi.

‘Aşure günü, birlik, beraberlik ve güzellik demektir’

Nurettin Aydın

‘İNSAN SEVGİSİ ÖN PLANDADIR’
Alevi felsefesinde insan sevgisinin ön planda tutulduğunu ve Alevilerin 72 millete aynı nazarla baktığını belirten Aydın, “Biz Aleviler, iyiden, doğrudan mazlumdan yana bir duruş sergileriz. Yaşadığımız bu ülkede hakların alınabilmesi, var olan sorunların çözülebilmesi birlik ve beraberlikten geçer. Ortak menfaatlerde birlik, beraberlik, dayanışma ve kardeşlik içinde hareket etmeliyiz. Aşuremizin meydana gelmesine emek veren tüm canlarımızın emekleri hak katında kabul olsun” dedi.

‘Aşure günü, birlik, beraberlik ve güzellik demektir’

BAKMADAN GEÇME!