AstraZeneca 9 milyon doz daha verecek

Güncelleme Tarihi:

AstraZeneca 9 milyon doz daha verecek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2021 12:18

Avrupa Birliği’ne (AB) üye ülkelere 31 milyon doz aşı vereceğini duyuran AstraZeneca’nın, mart ayı sonuna kadar 9 milyon ilave aşı göndereceği belirtildi.

Haberin Devamı

BU durumda AB ülkeleri AstraZeneca’dan yılın ilk üç ayı içinde 40 milyon doz aşı almış olacak. Ancak bu miktar da tarafların daha önce vardığı anlaşmadaki rakamın çok altında. AstraZeneca’nın 9 milyon doz aşı göndereceğini Twitter hesabından paylaşan AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, aşının planlanandan bir hafta önce teslim edileceğini belirtti. AstraZeneca AB’ye daha fazla aşı dozu verebilmek için üretimini de artıracak. AB ile İngiliz/İsveç ortaklığı olan AstraZeneca arasında yılın ilk üç ayı içinde 80 milyon doz aşı anlaşması imzalanmıştı.

AstraZeneca 9 milyon doz daha verecek

ZOR BİR SÜREÇ
Katıldığı bir televizyon programında ilkbahar aylarının aşı açısından zor bir süreç olacağını belirten Ursula von der Leyen, yaz sonuna kadar AB vatandaşı yetişkin nüfusun yüzde 70’inin aşısının tamamlanmasının hedeflendiğini belirtti. Von der Leyen, şimdiye kadar 12 milyon AB vatandaşının aşısının yapıldığını söylerken, bu rakamın üye ülkelerin açıkladığı sayı olduğunu kaydetti.

 

BAKMADAN GEÇME!