Assange destekçilerinin "gündüz nöbeti" kararı

Güncelleme Tarihi:

Assange destekçilerinin gündüz nöbeti kararı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2012 17:34

Londra polisinin, Ekvador Büyükelçiliği önünde bekleyen Wikileaks’in kurucusu Julian Assange’ın destekçilerinin çadır kurmasını yasaklaması üzerine, Assange destekçileri yarından itibaren sadece gündüzleri büyükelçilik önünde bekleme kararı aldı.

Haberin Devamı

Polisin, Assange’ı tutuklamak için zorla Ekvador’un Londra Büyükelçiliği’ne girmeyeceğini açıklamasının ardından, büyükelçilik önünde bekleyen destekçilerin sayısı azaldı. Londra polisi, önceki akşam destekçilerin büyükelçilik binasının karşı kaldırımda çadır kurarak, uyku tulumlarında kalmasını yasakladı ve bu kaldırımdaki bariyerleri kaldırdı. Sayıları 20’yi geçmeyen destekçiler ise AA muhabirine, yarından itibaren büyükelçilik binası önünde sabahlamama, sadece gündüzleri bekleme kararı aldıklarını söylediler. Londra polisi ise büyükelçilik binası önünde 24 saat nöbet tutmaya devam ediyor.

"Bu konu uzun sürebilir"

Ekvador’un Londra Büyükelçiliği’nde 19 Haziran’dan bu yana bulunan ve bu ülkeye siyasi iltica talebi kabul edilen Julian Assange, önceki gün İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague ile Ekvador Cumhurbaşkanı Yardımcısı Lenin Moreno’nun da gündemindeydi. Görüşmede, Assange ile ilgili bir mutabakata varılmadığı basına yansıdı.

Hague, dün New York’tayken BBC radyoya yaptığı açıklamada ise "Bu konu uzun sürebilir" dedi. Hague ayrıca, Moreno’ya, "ülkesinin yasal olarak Assange’ı tutuklamakla ve İsveç’e iade etmekle yükümlü olduğunu söylediğini" ifade etti. İngiltere, İsveç’te iki kadına tecavüz etmekle suçlanan ve bu ülkeye iadesi onanan Assange’ın, büyükelçilikten ayrılması halinde şartlı tahliye koşullarını ihlal ettiği gerekçesiyle tutuklanacağını bildiriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!