Aslıhan İsviçre'nin Yükselen Yıldızı

Güncelleme Tarihi:

Aslıhan İsviçrenin Yükselen Yıldızı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2012 11:54

ALMANYA'NIN Hamburg kentinde yaşayan genç flütist Aslıhan And, İsviçre'deki Sir James Galway Uluslararası Flüt Festivali’nde “Rising Star-Yükselen Yıldız” seçildi.

Haberin Devamı

Hamburg Müzik ve Tiyatro Yüksek Okulu'nda master eğitimine başlayan Aslıhan And, katıldığı İsviçre'deki flüt festivalinde “Rising Star" (Yükselen Yıldız) ödülüne layık görüldü.

And, bir yıl önce de katıldığı aynı Flüt Masterclassı’nda birincilik ödülü olarak "Altın Flüt ağızlığı" ile ödüllendirildiğini belirterek,

“İstanbul'da Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarın'nda eğitim aldım. Yaklaşık bir yıldır Hamburg'da flüt eğitimime devam ediyorum . Dünyaca ünlü flüt virtüozu Sir James Galway’in Uluslararası flüt Festivali ve Masterclassı’nda böyle bir ödüle layık görülmekten dolayı onur ve mutluluk duyuyorum” dedi.

Genç sanatçının başarılı olmasına çok sevindiğini belirten Hamburg ve Çevresi Türk Toplumu (TGH) Başkanı Hüseyin Yılmaz, sanatçıyı kutlayarak,

“Aslıhan And başarısıyla diğer gençlerimize örnektir. Kendisiyle gurur duyuyoruz. Her gencimizin benzer şekilde başarılı olmasını diliyoruz" diyerek gençlere mesaj verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!