Asırı sağcıların Sarrazin pankartı

Güncelleme Tarihi:

Asırı sağcıların Sarrazin pankartı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2011 11:56

Aşırı sağcı parti Pro Deutschland’ın ‘Anti İslam Kongresi’ kapsamında Berlin’de düzenlediği yürüyüşe katılımdüşük oldu. NPD’liler, yürüyüşe destek vermelerine vize çıkmayınca ‘Sarrazin haklı’ yazılı pankartlar açtı.

Haberin Devamı

BERLİN’de 18 Eylül’de yapılacak eyalet seçimlerine hazırlanan aşırı sağcı ve İslam karşıtı parti Pro Deutschland, ‘Anti İslam Kongresi’ kapsamında kentin merkezinde yürüyüş düzenledi. Yürüyüşe katılan yaklaşık 150 kişi, üzeri çizilmiş cami resimli pankartlarının yanı sıra, İsrail bayrakları ve haç taşıdı. ‘Aşırı sağ popülizme karşı inisiyatif’ ise Pro Deutschland’ın yürüyüşüne karşı gösteri yaptı.

Yürüyüşün en büyük sürprizini ise bir grup aşırı sağcı parti NPD üyesi yaptı. Yaklaşık 15 kişilik grup, Pro Deutschland’ın yürüyüşüne destek vermek için ellerindeki NPD bayraklarıyla yürüyüşün başlayacağı Potsdamer Platz’a geldi. Ancak Pro Deutschland, NPD’lilerin yürüyüşe katılmasına izin vermedi. Bir süre polisten yürüyüşe katılabilmek için izin isteyen NPD’liler, talepleri yerine gelmeyince, ‘Sarrazin haklı’ yazılı pankartlar açıp yürüyüş başlayıncaya meydanda gösteri yaptı.

‘YASALAR GEÇERLİ DEĞİL’
Polisin sıkı güvenlik önlemi aldığı Pro Deutschland’ın yürüyüşü ise gecikmeli başladı. Berlin’in tarihi mekanlarından Bandenburg Kapısı’na doğru yürüyen Pro Deutschland üyelerini, yaklışık bin polis korudu. Karşı göstericiler ise yol boyunca ‘Naziler dışarı’ sloganları atarak yürüyüşü protesto etti. Yürüyüş sonunda Pro Deutschland adına bir konuşma yapan Manfred Rouhs, Almanya’da özellikle büyük kentlerde göçmenlerin yoğun olarak yaşadığı gettolar oluştuğunu ve buralarda Alman yasalarının geçerli olmadığını, bunun yerine imamların daha fazla söz sahibi olduğunu belirtti. Rouhs, Almanya’nın gizlice İslamlaştığını ve şeriat kurallarının geçerli olduğunu belirtirken, parti olarak buna karşı mücadele edeceklerini söyledi.

‘TEDİRGİNİM VE TEPKİMİ GÖSTERİYORUM’
PRO Deutschland’ın yürüyüşünü protesto eden yaklaşık 500 kişilik grup, Potsdamer Platz’da toplandı. Pro Deutschland’a karşı düzenlenen gösteriye destek verenler arasında SPD Federal Meclis milletvekili Mechthild Rawert de vardı. Elinde ‘Öncü kültüre hayır’ pankartı taşıyan Rawert, şunları söyledi: “Böyle bir karşı gösterinin oluşması beni sevindirdi. Bu, aşırı sağa karşı geniş çaplı bir sivil tepkinin olduğunu gösteriyor. Pro Deutschand’ın yürüyüşüne katılımın az olması da sevindirici. Ama buna rağmen tedirginim ve tepkimi gösteriyorum. Çünkü gelecek hafta da Hollandalı aşırı sağcı Geert Wilders Berlin’e gelecek ve o zaman katılımın daha kalabalık olacağını düşünüyorum.” Rawert, aşırı sağın ırkçı söylemlerle prim yapmaya çalıştığını ve buna karşı insanların demokratik tepkilerini göstermesi gerektiğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!