Aşırı sağcılar toplanamadı

Güncelleme Tarihi:

Aşırı sağcılar toplanamadı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2011 18:02

Alman Sosyal Demokrat Parti (SPD), Yeşiller Partisi ve Sol Parti üyeleri ile çeşitli solcu gruplar, mahkeme kararıyla, Türkler'in yoğun olarak yaşadığı Kreuzberg semtinin idare binasında toplantı yapmak isteyen aşırı sağcı "Pro Deutschland" grubunun önceki akşam toplantı yapmasını engelledi.

Haberin Devamı

Yeşiller Partisi üyesi olan Kreuzberg-Friedrichshain Belediye Başkanı Franz Schulz, aşırı sağcıların Kreuzberg idare binasında toplantı yapmasına izin vermemiş, ancak Berlin İdare Mahkemesi'nin kararıyla "Pro Deutschland"a toplantı yapmasına izin verilmişti.

Bunun üzerine Schulz, solcu gruplara toplantıyı engelleme çağrısında bulunmuş ve kendisi de bizzat engelleme çabalarına katılmıştı.

Binanın çevresinde toplanan yaklaşık 500 polis, olaya müdahale etmesine rağmen aşırı sağcıların binaya girmesini sağlayamadı. Aralarında Türkler'in de bulunduğu yaklaşık 250 göstericiye karşı şiddet kullanmak istemeyen polis, göstericilerin direnişi karşısında aşırı sağcılar için binaya kadar bir yol açmaktan vazgeçti ve "Pro Deutschland" böylece toplantıyı iptal etmek zorunda kaldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!