Aşırı sağcılar rahat durmuyor

Güncelleme Tarihi:

Aşırı sağcılar rahat durmuyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2009 11:21

Halk Girişimi Pax Europa isimli aşırı sağcı derneğin Kuran'ı Kerim'den ayetler kullanarak bilbordlara asması tepki çekti. Almanya Müslümanlar Koordinasyon Kurulu (KRM) Sözcüsü Bekir Alboğa, “Bu dernek Avrupa'da Müslüman istemiyor. Bunu söylemekten de çekinmiyorlar. Buna müsaade edilmemesi gerekir" dedi.


ALMANYA
genelinde 3 Ekim'de geleneksel olarak her yıl düzenlenen camilerde açık kapı günü etkinlikleri nedeniyle Berlin'de yürüyüş yapan Halk Girişimi Pax Europa isimli aşırı sağcı dernek, şimdi de Kuran'a el uzattı. Dernek yetkilileri, Almanya'nın Köln kentindeki bazı caddelerdeki dev bilbordlara Kuran'ı Kerim'deki bazı ayetlerden kesintiler alarak İslam düşmanlığı yapmaya başladılar. Afişler Köln'de özellikle Türkler'in yoğun olarak yaşadığı Nippes, Ehrenfeld ve Bickendorf semtlerindeki ana caddelerdeki 7 bilborda asıldı.

KRM'den tepki

Olaya tepki gösteren Almanya Müslümanlar Koordinasyon Kurulu (KRM) Sözcüsü Bekir Alboğa, “Bu afişleri hazırlayanlar ırkçı söylemlerini açıkça söyleyemedikleri için İslam düşmanlığı kalkanının arkasına saklanıyorlar” dedi. Alboğa sözlerine şöyle devam etti: “Bu dernek Avrupa'da Müslüman istemiyor. Hatta şiddet kullanarak kovmak istiyorlar. Bunu söylemekten de çekinmiyorlar. Hedeflerine ulaşabilmek için de Kuranı Kerim'deki kimi ayeti kelimeleri bağlamından kopartarak, bu şekilde takdim ediyorlar. Bunu okuyan insanlar İslam'dan korku duyacaklar. Müslümanlara önyargı ile yaklaşacaklar. Amaçları da bu zaten. Bu ayeti kelimelere benzer cümleleri diğer mukaddes kitaplarda da bulmak mümkün. Ancak onu da bağlamından kopartarak okursanız, onların da yanlış anlaşılması mümkün."

Buna müsaade edilmemesi gerekir

KRM Sözcüsü Bekir Alboğa şöyle konuştu: "Biz Müslümanlar olarak 50 yıldır bu ülkede nasıl bir İslam anlayışını takip ettiğimizi ortaya koyduk. Dolayısıyla bu hortlatılmaya çalışılan ruhun en yüksek seviyede, federal asayiş dairesi, federal anayasayı koruma teşkilatı, gerekse eyalet anayasayı koruma örgütleri ve emniyet genel müdürlükleri tarafından takip edilmesi gerekir. Belki de takip ediliyordur. İnternet sayfalarında çok daha kötü şeyler söylüyorlar. Ayrıca İslam düşmanlığının Alman devletinin en yüksek mercileri tarafından açıkça telin edilmesi gerekmektedir. Alman kamuoyunun bu noktada uyarılması gerekmektedir. Yavaş yavaş, İslama ve Müslümanlara karşı düşman bir kamuoyu ruhu oluşturulmaya çalışılıyor. Dikkat etmek gerekir. Bu ruhun uyanmasına müsaade etmemek gerekir.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!