Aşırı sağcı saldırı önlendi

Güncelleme Tarihi:

Aşırı sağcı saldırı önlendi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2024 11:06

Almanya’nın Halle kentinde polisin hafta sonu aşırı sağcı bir terör planını engellediği ortaya çıktı. Polis, 36 yaşındaki bir aşırı sağcının evinde patlamaya hazır bir bomba buldu. Savcı Dennis Cernota Mitteldeutsche Zeitung gazetesine yaptığı açıklamada “Devleti tehlikeye atacak ciddi bir şiddet eylemi hazırlığı iddiasını araştırıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

SAVCI Cernota tutuklanan zanlının ırkçı ve aşırı sağcı inançları nedeniyle insanları öldürmeyi planladığını ve bu yönde soruşturma yürütüldüğünü açıkladı. Savcı, bu doğrultuda, özellikle ciddi terör eylemleriyle ilgilenen Karlsruhe’deki federal başsavcının da bilgilendirildiğini söyledi. Polisin operasyonu cumartesi günü gerçekleştirdiği ve zanlının evine baskın yapıldığı kaydedildi. Baskında bir patlayıcı cihaz bulundu. Polis evdeki aramalara pazar günü de devama etti ve şüpheliye ait ırkçı ve aşırı sağcı belgeler buldu. Şüphelinin saldırı için belirli hedefleri ya da saldırıyı ne zaman gerçekleştireceğine dair zamanlaması olup olmadığı belirsiz. Ancak soruşturmayı yürüten birim, şüphelinin patlayıcıyı herkesin gözü önünde patlatmayı ve böylece insanları öldürmeyi amaçladığını varsayıyor.

Haberin Devamı

YOLDAN GEÇENLERİ SİLAHLA TEHDİT ETMİŞ
Savcı Cernota’nın MZ’ye verdiği demeçte, zanlının herhangi bir suç ortağı ya da sırdaşı olduğuna dair bir belirti olmadığını da ifade etti. Olay zanlının cumartesi günü ikamet ettiği apartmanda ırkçı söylemlerde bulunup, yoldan geçenleri bir silahla tehdit etmesi üzerine ortaya çıktı. Olay yerine gelen polisin yaptığı kontrolde zanlının kullandığı, silahın oyuncak bir tabanca olduğu ortaya çıktı. Ancak evde yapılan aramada patlayıcı etkisi olan bomba bulundu.

BAKMADAN GEÇME!