Aşırı sağcı hâkime ret

Güncelleme Tarihi:

Aşırı sağcı hâkime ret
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2022 13:05

Berlin Adalet Senatörlüğü, yabancı ve İslam karşıtı aşırı sağcı parti AfD’den bir dönem milletvekilliği yapan bir hâkimin göreve yeniden dönmesi üzerine, emekliye sevk edilmesi için harekete geçti. Senatörlükten yapılan açıklamada, kadın hâkim Birgit Malsack-Winkemann’ın emekliye ayrılmasının hukukun ve adaletin korunması adına gerekli olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

MALSACK-Winkelmann, Federal Meclis’e AfD’den yeniden milletvekili seçilemeyince mart ayında mesleğine geri dönmüştü. Adalet Senatörlüğü, hukuki açıdan eski hâkimin göreve dönmesinin engellenemeyeceğini belirtti. Ancak Sol Partili Adalet Senatörü Lena Kreck, senatörlük bünyesindeki birimin olayı detaylı bir şekilde incelediklerini kaydetti. İncelemeye göre, Malsack-Winkemann’ın geçmiş dönemde kamuoyu önünde defalarca Almanya’dan sığınma talep eden insanları dışladığı ve etnik kökeninden dolayı küçümsediği, yeniden hâkim olarak görev alması durumunda da tarafsız olamayacağı vurgulandı. Senatör Kreck, “Anayasaya bağlılık ve ayrımcı olmayan prosedürlerin garantisi konusunda hiçbir şüphe olmamalı, bağımsız yargının itibarı korunmalıdır” dedi.
Berlin Bölge Mahkemesi’nde görevli Birgit Malsack-Winkemann, 2017-2021 tarihleri arasında AfD’den Federal Meclis milletvekilliği yaptı. Son yapılan seçimlerde Meclise giremeyen Malsack-Winkemann, mart ayında yeniden hâkim olarak görevine geri döndü.

Aşırı sağcı hâkime ret

Berlin Eyaleti Adalet Senatörü Sol Partili Lena Kreck, AfD’li eski hâkimin emekliye ayrılması için girişim başlattı.

BAKMADAN GEÇME!