Aşırı sağcı görüşlere tolerans

Güncelleme Tarihi:

Aşırı sağcı görüşlere tolerans
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2008 20:00

BBP Genel Başkanı ve Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu, Avrupa'da bazı aşırı sağcı söylemlerin müsamahayla karşılandığını, bunun sonucunda da Almanya'nın birçok yerinde şüpheli bina yangınlarının meydana geldiğini söyledi.

Haberin Devamı

BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu, bu akşam Almanya’nın başkenti Berlin’de, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından düzenlenen bir toplantıda Türkiye’deki ekonomik ve siyasi gelişmeler hakkında görüşlerini dile getirdi.

Yazıcıoğlu, konuşmasında, Türkiye’deki siyasi partilerin yasaklanmasına karşı olduğunu tekrarlayarak, 'Bir partiyi sadece başörtü yasağını kaldırmak istediğini söylediği için kapatmaya çalışmak çağ dışılıktır' dedi.

Darbe söylentilerinin artık geçmişte kalması ve Türkiye’nin bunu aşması gerektiğini ifade eden Yazıcıoğlu, TSK’nın siyasetten uzak durması gerektiğine inandığını, onurunun ve imajının korunması için ordunun bu tartışmaların içine çekilmemesini ümit ettiğini söyledi.

Türkiye’de siyasetin hukuka, hukukun da siyasete baskı yaptığını savunan Yazıcıoğlu, 'Devletin derinleştiği yapılanmalar da var. Bunların da üzerine hukuk çerçevesi içinde gidilmeli. Önemli olan bunun derinine inilmesi. Bir küçük ur bırakılmamalı. Çünkü bu ur yeniden ürer' diye konuştu.

Yazıcıoğlu, Türkiye’nin ekonomisine de değindiği konuşmasında, büyük kentlere yönelik göç nedeniyle yaylaların, tarlaların boş kaldığını, büyük kentlerdeki gettolaşmanın da asayiş sorunlarını beraberinde getirdiğini belirterek, göçün tersine çevrilmesi, bunun için de organize tarım bölgeleri kurmak gibi bazı istihdam artırıcı önlemler alınması gerektiğini söyledi.

Kalkınmada öncelikli yörelerde yıllardan bu yana uygulamada fazla bir şey yapılmadığını savunan Yazıcıoğlu, teşviklerin de genelde istismara açık bir şekilde yapıldığı için bir işe yaramadığını, maliyetlerin düşürülüp, üretimin artmasının sağlanması gerektiğini belirtti.

Yazıcıoğlu, yabancı sermayeye karşı olmadığını, ancak yabancı sermayeye getirilen kolaylıkların milli sermayeye getirilmesini, milli sermayenin güçlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

Bu arada bir gazetecinin, Almanya’da son günlerde, genelde Türklerin oturdukları binalarda artan yangınlarla ilgili görüşünün sorulması üzerine Yazıcıoğlu, 'Avrupa’da öteden beri yabancı düşmanlığı var. Avrupa’da bazı aşırı sağcı görüşler müsamahayla karşılanıyor. Bunun sonucunda da şüpheli yangınlar başladı. Bu yangınların tesadüf olmadığı endişesini taşıyoruz. Alman makamlarının yangınlarla ilgili olarak yeterli araştırma yapmadıkları endişesi yaygın. Bu konuyu Türkiye’ye döndüğümde gündeme getireceğim' diye cevap verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!