Aşırı sağ İslamcıları, İslamcılar aşırı sağı kullanıyor

Güncelleme Tarihi:

Aşırı sağ İslamcıları, İslamcılar aşırı sağı kullanıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2015 15:11

Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, Bellevue sarayında Toplumsal Birlik konulu bir yuvarlak masa toplantısı düzenledi. Toplantıda İslam ve yabancı düşmanlığı yanında gençlerin radikalleşmesi konuları tartışıldı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Gauck, sivil toplum, bilim, kültür ve sanat çevresinden çağırdığı 45 davetliyle toplumsal birliktelik konusunu tartıştı. Almanya’nın bir göç ülkesi olduğunu belirten Gauck, ülkenin göçe ihtiyacı olduğu ve göçün bir zenginlik getirdiği gerçeğini çok az insan dışında kimsenin yadsımadığını vurguladı. Bazı yerlerde İslam ve yabancı düşmanı bir gelişme yaşandığına işaret eden Cumhurbaşkanı, cami ve sinagoglara saldırılara işaret etti.

Toplantıda konuşan İslambilimci Lamya Kaddor, her ne kadar İslamla ilgisi olsa bile Selefilerin Almanya’nın bir olgusu olduğunu söyledi. Selefilerin başını çekenlerin daha çok ‘dönme’ler olduğuna dikkati çeken Kaddor, Almanya’da 4.5 milyon Müslüman nüfus içinde Selefi sayısının son derece küçük, ancak sayılarının hızla artmasının da endişe verici olduğuna işaret etti. Bunun ciddi bir sorun olduğunu vurgulayan Kaddor, toplumun bir kesiminin İslam düşmanlığı için Selefileri kullandığını, Selefilerin de bunları kullandığını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!