Aşırı hız ve yorgunluk

Güncelleme Tarihi:

Aşırı hız ve yorgunluk
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2008 09:24

Sıla Yolu'nda yorgunluk ve aşırı hız yine can aldı. Bremen'e dönen Mersin'li Akın Ailesi, Sırbistan'ın Niş kenti yakınlarında aşırı hız nedeniyle kaza yaptı. Olayda anne Sevin öldü. Ankara'ya giden Alıcı Ailesi'nde ise yorgunluktan kaza yapan baba Hacı yaşamını yitirdi.

Haberin Devamı

Sıla Yolu'nda uykusuzluk, yorgunluk ve aşırı hız sonucu meydana gelen trafik kazaları yine 2 vatandaşımızın ölümüne neden oldu. Sırbistan'da iki ayrı noktadaki kazalarda Sevin Akın (26) ile Hacı Alıcı (39) yaşamlarını yitirdiler.

1. Kaza nedeni: Aşırı hız

Mersin'de tatil yapan dört kişilik Akın ailesi önceki gün Bremen'e doğru yola çıktı. Sabah saat 6.00 sıralarında Sırbistan'ın Niş-Jug otoyolunda Ağrılı baba Aydın Akın yönetimindeki VW Passat marka araç, önce ortadaki refüjlere çarparak karşı yola geçti. Yaklaşık 140 metre sürüklenen araba daha sonra köprü direğine çarparak takla attı.

Araç daha sonra burun üstü toprağa saplanarak durdu. Adeta bir demir yığını haline gelen aracın bu kez motoru alev almaya başladı. Yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. Anne Sevin Akın olay yerinde can verirken, sağ kalça kemiği çıkan ve sol bacağı kırılan baba Aydın Akın ile iki omuzu çıkan oğlu Ahmet Poyraz (4) hastaneye kaldırıldı.

170'le gidiyormuş

Kazada ailenin 2 yaşındaki küçük oğlu Hazar Davut'un büyük bir şans eseri burnu bile kanamadı. Niş Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak ameliyat edilen baba ile oğlunun sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Hazar Davut'un ise, hastanenin çocuk kliniğinde gözetim altına tutulduğu açıklandı. Kazalı araç üzerinde güçlükle inceleme yapan polis, aracın takometresinin 150 kmh'da durduğunu belirterek, şoförün otoyolda en az 170 km sürat yapmış olabileceğini söyledi.

2. Kaza nedeni: Yorgunluk

Avusturya'nın Salzburg ile Linz kenti arasındaki Ampflwang Köyü'nden Ankara'nın Şereflikoçhisar ilçesine gitmek üzere eşi Reyhan (31), çocukları Ebru (13), Bilan (9) ve Erdal (6) ile birlikte yola çıkan Hacı Alıcı (39) Macaristan üzerinden Sırbistan'a giriş yaptı. Gece saat 2.30 sularında Sırp kapısından yaklaşık 20 km. ilerleyen Hacı Alıcı Subotica kentinde aşırı yorgunluk sonucu ters yola girerek karşıdan gelen Çekli bir ailenin otomobiliyle çarpıştı. Çarpışmada baba Alıcı yaşamını yitirdi. İki bacağı kırılan Ebru'nun ayaklarından kalçasına kadar alt kısmı tamamen alçıya alındı. İki koltuk arasına kafası sıkışan Bilan ise yoğun bakıma alındı.

Anne şok geçirdi

Vücudunun çeşitli yerlerinde ezilmeler meydana gelen anne Reyhan ise, ölüm haberini alınca şoka girdi. Ailenin 6 yaşındaki oğlu Erdal ise yine kazayı şans eseri küçük sıyrıklarla atlattı. Hastaneye kaldırılan yaralıların sağlık durumlarının iyiye gittiği öğrenildi. Bu arada Türk ailenin aracıyla çarpışan Çekli ailenin kullandığı araçtaki üç kişiden ikisinin de durumlarının ağır olduğu bildirildi. Polis her iki kazaya da aşırı sürat ve uykusuzluğun neden olduğunu söyledi.

Direksiyon başında uyudu

Görgü şahitlerinin polise bildirdiğine göre Hacı Alıcı direksiyon başında uyudu. Aracı arkadan takip eden bir otomobilin sürücüsü "Otomobil kaza öncesi 500 metre boyunca zik zak çizdi. Daha sonra karşı şeride geçti. Karşıdan gelen otomobil defalarca kornaya bastı. Ancak yine de çarpışma engellenemedi" dedi.

İşten sonra yola koyuldu

Kazada ölen baba Hacı Alıcı'nın Sıla Yolu'na koyulmadan önce çalıştığı ve yorgun olduğu öğrenildi. Avusturya'daki akrabası Kubilay Alıcı "Masa fabrikasında çalışan amcam sabah erken saatlerde işbaşı yapmış. İş çıkışı ise (14.30) hiç dinlenmeden hemen yola koyulmuş" diye konuştu.

Kalbi durdu

Bu arada kazada ağır yaralanan Bilan Alıcı (9) hastanede komaya girdi. Kalbi 35 saniye kadar duran kız doktorların müdahalesi sonucu tekrar hayata döndü. Ancak kızın sağlık durumu henüz iyileşmedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!