Asimilasyon insan hakları ihlalidir

Güncelleme Tarihi:

Asimilasyon insan hakları ihlalidir
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2012 12:18

Hollanda’da bir dizi temaslarda bulunan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Rotterdam İslam Üniversitesi ile Avrupa İslam Üniversitesi’ni ziyaret etti.

Haberin Devamı

Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı Başkanı Kemal Yurtnaç, Lahey Büyükelçisi Uğur Doğan, Rotterdam Başkonsolosu Togan Oral ve beraberindeki heyet üyeleriyle birlikte her iki üniversiteyi ziyaret eden Bozdağ, İslam ile terörün m yan yana getirilmesi yönündeki çabaların büyük bir iftira kampanyası olduğunu söyledi.

Oy tasarısı mecliste

Tırmanan ırkçılık ve ayrımcılığın bütün toplumlar için büyük tehlike oluşturduğuna dikkat çeken Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, “Vatandaşlarımızın yaşadıkları ülkeyle uyum içinde olmalarını istiyoruz. Başarılı olmak için bulunduğunuz ülkenin dilini öğrenin. Bunu yaparken anadilinizi de unutmayın. Uyumdan ne anladığımız da önemli. ‘Benim gibi olma’ anlayışını asimilasyon olarak düşünüyoruz. Uyum farklı kültürlerle yan yana mutlu yaşamaktır. Asimilasyon düşüncesi bir insan hakları ihlalidir” dedi.
Bozdağ, yurtdışındaki vatandaşlarımızın anavatandaki seçimlere bulundukları ülkelerden katılımlarını 2014 yılından itibaren sağlayacak yasa tasarısının meclise sunulduğunu kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!