"Asıl uyumsuzluk şimdi başlayacak"

Güncelleme Tarihi:

Asıl uyumsuzluk şimdi başlayacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2010 14:12

İSVİÇRE’de suç işleyen yabancıların sınır dışı edilmesine ilişkin tasarının önceki gün yapılan halk oylamasıyla kabul edilmesi, ülkede yaşayan Türkler'de infial yarattı.

Haberin Devamı

Konu ile ilgili görüştüğümüz türk vatandaşları, “Biz burada süreki aşağılanan itilen taraf olmak istemiyoruz.” diyerek tepki gösterdiler. Basel'de yaşayan esnaf Barış Gaziler, ”Hep uyum diyorlar. Asıl uyumsuzluk bundan sonra başlayacak” diyerek şunları söyledi: “Biz vergimizi veriyoruz. Ekonomiye katkı sağlıyoruz. Nasıl ki İsviçreli suç işleyince atılmıyorsa bizim de atılmamız gerekir. Aileden biri bir suç işleyip atılırsa o ailenin düzeni bozulur. Aile hiçbir zaman toplumla barışmaz.”
İki çocuk annesi Emine Akgün ise,”İnsan kader kurbanı olabilir. Hemen en ufak bir suç da insan hayatını harcamamak gerekir" dedi.

UYGULAMA BELİRSİZ
İsviçre Türkiye Araştırmalar Vakfı Başkanı Avukat Ali Çivi de, kabul edilen inisiyatif belirsizliklerle dolu olduğunu belirterek, şöyle konuştu: “İsviçre Anayasası'na yapılan halkoylaması ile ilgili maddeler eklenecek. Ancak bu inisiyatifte pek çok ceza sayılmamış. Örneğin kara para aklayan kişiye verilecek ceza sonrası yabancı ise sınır dışı edilmesi öngörülmemmiş. Ayrıca sosyal fon dolandırıcılığı diye bir suç icat edilmiş. Böyle bir suç ceza kanunda yok. Örneğin işsiz bir genç komşusunun duvarını boyaması karşılığında aldığı 100 Frank'ı iş idaresine bildirmese, işsizlik parası aldığından dolandırıcı sayılıp, sınır dışı edilebilecek."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!