Aşıkların buluşma yeri "Sevgi Yolu"

Güncelleme Tarihi:

Aşıkların buluşma yeri Sevgi Yolu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2012 16:50

ALMANYA’nın Hessen Eyaleti’ne bağlı Poppenhausen’de aşk ve sevgi konusunun işlendiği 2.5 kilometrelik yol, bir anda ülke genelinde üne kavuştu.

Haberin Devamı

Poppenhausen Belediyesi ülkenin ilk ‘Sevgi Yolu’nu açarak doğa harikası bölgenin, sevgililerin uğrak yeri olmasını sağladı.

Şehrin tepesindeki muhteşem manzaralı yolda birbirinden ilginç kalp motiflerine rastlamak mümkün. Ayrıca yol kenarına asılan bir levhada aralarında Türkçenin de bulunduğu 100 ayrı dilde ‘seni seviyorum’ yazıyor.

Sevgi en büyük sırdır
Yolda aşıkların manzarayı izlemesi için kalp şeklinde banklar da yer alıyor. Ayrıca aşkı ve sevgiyi anlatan çok sayıda yazıyı da burada okuyabilirsiniz. Johann Wolfgang Göthe, Vincent van Gogh, Heinrich Heine gibi 15 ünlünün sevgi ile ilgili sözlerine yer verilirken Albert Einstein’ın “Sevgi en büyük sırdır, onu hiçbir zaman tam olarak çözemeyiz” sözlerini okumak mümkün.

Sevgisini ölümsüzleştirmek isteyen çiftler aşk köşesindeki demirlere kilit bağlayarak anahtarını atıyor ve “Kilit burada takılı kaldığı sürece sevgimiz sürecek” diyorlar.

En ünlüsü Grimm Yolu
Sevgi Yolu, adını kısa sürede Almanya’da duyururken Poppenhausen Belediyesi’nin bu ilginç yöntemle yerli ve yabancı turist akınına uğrayacağı tahmin ediliyor.

Almanya’nın diğer bölgelerinde de sanat, tarih veya sağlık konularının işlendiği buna benzer yollar bulunuyor. Bunlar arasında en ünlü ise Hessen Eyaleti’ndeki ‘Grimm Yolu’. Bu yolda, dünya genelinde ün kazanan Grimm kardeşlerin masalları anlatılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!