Asia coşturdu

Güncelleme Tarihi:

Asia coşturdu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2012 10:42

ARALARINDA Türkiye’nin tanınmış kum sanatçısı Ramazan Yumrutepe’nin de bulunduğu, Asya ülkelerinden sanatçıların “Asia” adlı sanat gösterisi Münih’te gala gecesiyle sahneyi açtı.

Haberin Devamı

Dans, akrobatik ve kum sanatından oluşan Asia gösterisinin Münih’te Variete Tiyatro’da düzenlenen gala gecesine ünlü Alman sinema ve tiyatro oyuncuları, sanatçılar, yönetmenler ve moda dünyasının tanınmış simaları katıldı.

Müzik eşliğinde akrobatik, dans ve sahnede kum sanatı gösterileri gala gecesine davetli seçkin Alman sanatseverleri büyüledi. Türkiye, Vietnam, Kazakistan, Moğolistan, Tayvan, Japonya ve Alman sanatçıların nefesleri kesen Asya şovu izleyiciler tarafından sık sık alkışlandı.

Gösteri iki ay boyunca Münih Variete Tiyatrosu’nda oynayacak. Sanatçı Ramazan Yumrutepe’nin alttan ışıklı bir sandık üzerinde kumla çizdiği ve anında sahneye yansıttığı resimler izleyicileri büyüledi. Türkiye’de yetenek yarışmasını kazanan Ramazan Yumrutepe, daha önce Almanya’nın Hannover ve Essen kentinde ikişer ay gösteri yaptıklarını ve Alman sanatseverlerin Asya gösterisine ilgisine hayran kaldıklarını söyledi.

Türk izleyicileri Münih’teki gösteriye beklediklerini vurgulayan Ramazan Yumrutepe, sanatıyla ilgili şöyle dedi: “Benim yaptığım kum sanatı aslında bir Osmanlı sanatı. Osmanlılar bunu savaş haritası olarak kullanmış. Ancak bu sanat daha sonra unutulmuş. Kökeni bizim ülkemizden gelen bu sanat şimdi dünyada çok tutuluyor. Ben Asya gösterisinde insanın topraktan geldiği ve toprağa gideceği felsefesini kumla resim çizerek anlatıyorum. Kumla ayrıca bir cami resmi çiziyorum ve seyirciler alkışlıyor. Bu da dinlerarası diyaloğu ve hoşgörüyü gösteriyor. Bunun yanında halay koreografisi de çok alkış topluyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!