Aşı zorunluluğuna karşı ortak girişim

Güncelleme Tarihi:

Aşı zorunluluğuna karşı ortak girişim
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2022 11:07

Almanya’da korona salgını zamanında büyük tartışma yaratan ve uzun süre gündemi meşgul eden aşı zorunluluğunun kaldırılması istendi.

Haberin Devamı

BİR zamanlar herkese aşı zorunluluğu bile gündeme gelirken, son olarak sağlık ve bakım sektöründe çalışanlara aşı zorunluluğu getirilerek tartışmalar sonlandırılmıştı. Ancak şimdi Almanya’da Saksonya, Bavyera, Baden-Württemberg ve Thüringen eyaletleri bu alanda çalışanlara aşı zorunluluğunun kaldırılmasını istedi. Üç eyalet Sağlık Bakanı Petra Kopping (SPD), Klaus Holetschek (CSU) ve Heike Werner (Sol Parti), Federal Sağlık Bakanı Karl Lauterbach’a (SPD) gönderdikleri mektupta, yıl sonunda sona erecek olan zorunlu aşı uygulamasının uzatılmamasını talep etti. Baden-Württemberg Eyaleti Sağlık Bakanlığı Bölüm Şefi Yeşillerli Manne Lucha ise üç bakana destek verdi. Dört eyalet taleplerine gerekçe olarak zorunlu aşılamanın sağlık sistemindeki personel eksikliğini daha da artıracağını gösterdi. Girişim Saksonya eyaletinden geldi. Eyaletler şimdiye kadar ayrı ayrı zorunlu aşılamaya son verilmesi çağrısında bulunmuştu. Ancak şimdi ortak bir çağrıyla taleplerini daha güçlü dile getiriyor.

Haberin Devamı

PARTİLER ARASI BİR KAYGIYLA İLGİLİ
Aşı zorunluluğunun en büyük destekçisi olan Federal Sağlık Bakanı Lauterbach, aşılama yükümlülüğünün uzatılmasını sonbahar ve kış dalgasının seyrine bağlı olacağını belirtti. CSU’lu Holetschek, CSU, SPD, Yeşiller ve Sol Parti politikacılarının günlük işlerde alışılmadık olan ortak hedefleri göz önüne alındığında, “Koalisyon hükümeti, bunun partiler arası siyasi kaçamaklarla ilgili olmadığını, vatandaşların ve zaten ağır yük altında olan sağlık ve bakım sektörünün yararına olan partiler arası bir kaygıyla ilgili olduğunu da açıkça anlamalıdır” dedi.

BAKMADAN GEÇME!