Asgari ücret tasarısında hükümet çatlağı

Güncelleme Tarihi:

Asgari ücret tasarısında hükümet çatlağı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2014 10:50

Federal Hükümeti oluşturan Hıristiyan Demokrat/Hristiyan Sosyal Birlik (CDU/CSU) ile Sosyal Demokrat Parti (SPD) üzerinde anlaştıkları koalisyon sözleşmesine asgari ücretin yasal güvence altına alınacağını koydu.

Haberin Devamı

Ancak yasa tasarısı hazırlandıktan sonra hükümet içinde tartışmalar başladı. Özellikle hükümetin küçük ortağı CSU üyesi milletvekilleri, Federal Çalışma Bakanı Andrea Nahles'in (SPD) hazırladığı yasa tasarısını sert dille eleştiriyor. Bir önceki Angela Merkel hükümetinde Federal Ulaştırma Bakanı ve şimdi de Federal Meclis Ekonomi Komisyonu Başkanı olan Peter Ramsauer, tasarıya karşı olduğunu açıkladı.

BAKANLIKLARI VERMEK YANLIŞTI
Federal Ulaştırma eski Bakanı Ramsauer “Ben tasarıya hayır oyu vereceğim. Benimle birlikte hayır oyu kullanacak CSU'lu milletvekilleri de var” dedi.

CSU'nun ağır toplarından olan Ramsauer “Hazırlanan tasarıyı engellemek için ekonomi komisyonunda elimizden geleni yapacağız” dedi.

Ramsauer, asgari ücretin yasal güvence altına alınmasının koalisyon sözleşmesinde yer aldığının hatırlatılması üzerine “Koalisyon hükümeti kurulurken bazı hatalar yapıldı. Ekonomi, çalışma, sosyal ve enerji ile ilgili bakanlıkların SPD'ye verilmesi yanlıştı” dedi.

Federal Çalışma Bakanı Nahles'in hazırlayıp bakanlar kurulunun onayından sonra meclise gönderilen ve şimdi ilgili komisyonlarda değerlendirilen yasa tasarısı, asgari ücretin her branşta 8.50 Euro olmasını öngörüyor. CSU'lu milletvekilleri ve işveren kuruluşları tasarıya belli istisnaların konmasını isterken, sendikalar ise asgari ücretin her alanda tüm çalışanlara uygulanmasını talep ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!