Aşağı Avusturya'da seçim

Güncelleme Tarihi:

Aşağı Avusturyada seçim
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2008 17:16

Avusturya'nın Aşağı Avusturya Eyaleti'nde pazar günü eyalet seçimleri yapılacak. 9 partinin katılacağı seçimde, listesinde sadece Türkler'in bulunduğu Aşağı Avusturyamızın Listesi (Liste für unser Niederösterreich- LNÖ) de mücadele edecek.

Haberin Devamı

Başkanlığını 38 yaşındaki Seyfi Öztürk'ün yaptığı LNÖ'nün eyalet listesinde Seyfi Öztürk, Aysun Güney, Mehmet Işık, Mevlut Hoşafçı, Hatice Brozovsky, Fuat Gündoğdu, Ziya Çalışkan, Yüksel Işık, Asya Özkan, Ferat Özmen, Sibel Altıntaş ve Murat Arslan bulunuyor. Aynı isimler Baden, Gaensendorf, Lilienfeld, Neunkirchen, St. Pöllen ve Viyana Neustadt listelerinde de yer alıyor.

DİÐER TÜRKLER

Seçime başka partilerden de Türk kökenliler katılacak. Halil Ersoy Avusturya Halk Partisi (ÖVP) eyalet listesinin 12. sırasında yer alıyor. Yeşiller'in eyalet listesinin 10. sırasında ise Hikmet Arslanbulunuyor. Arslan, Neunkinchen bölge libtesinde de 5. sırada. Aynı bölgeden Sevinç Balıkçı da 10. sıradan aday. Yeşiller'in diğer Türk kökenli adayları Baden 2. sıradan Erdal Kalaycı ve Bruck 2. sıra adayı Cengiz Genç.
Komunist Prtisi'nin (KPÖ) eyalet listesinin 10. sırasında ise Eva Çakmak yer alıyor. Avusturya'nın Geleceğinin Birliği'nin (BZÖ)eyalet listesinin 8. sırasından da İbrahim Gökdal aday gösterildi.

KATILACAK PARTİLER

Seçimlere katılacak partiler şunlar: Avusturya Halk Partisi (ÖVP), Avusturya Sosyaldemokrat Parti (SPÖ), Yeşiller, Avusturya Hür Partisi (FPÖ), Aşağı Avusturyamızın Listesi (LNÖ), Hıristiyan Partisi (DCP), Avusturya Komunist Partisi (KPÖ), Avusturya'nın Geleceğinin Birliği (BZÖ), Hayvan Hakları Partisi (TRP)
Aşağı Avusturya'da son seçimlerde Avusturya Halk Partisi Erwin Pröll başkanlığında yüzde 53.3 oy alarak tek başına iktidar olmuştu. Seçimlerde ilk kez 16 yaşının bitirenler de oy kullanabilecek.

Aşağı Avusturya eyalet parlamentosu 56 milletvekilinden oluşuyor. 2003 yılında yapılan seçimlerde sandalya dağılımı şöyle olmuştu: ÖVP:31, SPÖ: 19, Yeşiller:4, FPÖ: 2.

ERSOY 12. SIRADA

Aşağı Avusturya Eyalet seçiminde ÖVP (Halk Partisi) tarafından 12. sırada aday gösterilen Ankaralı Halil Ersoy (60) (Yukarıda resimde) aday gösterilmesinin kendisi için „onur verici' olduğunu söyledi.

1970’den beri Viyana`da yaşayan Ersoy, "Viyana`ya geldiğimde tanıdık kimse yoktu, 20 yaşımdaydım. Tren istasyonunda tanıştığım Türk işçi bana kalacak yer konusunda yardım edeceğini söyledi. 2 hafta süreyle onların barakalarında kaldım. Cebimde 2000 Schilling (yaklaşık 150 Euro) vardı. İş bulmak için çok çabaladım, amacım iş bulup Almanya’ya gidip orada Goethe dil kursuna gidip almanca öğrenmekti. Almanya`ya gittim iş bulamadım, oradan İsveç`e geçtim. İsveç`te bir cam fabrikasında iş buldum 3 ay boyunca günde 16 saat çalıştım. Kazandığım parayla dil kursuna gittim. Ve yaklaşık 10 yıl boyunca her yaz 3 ay bu cam fabrikasında çalışmak için İsveç`e gittim.' dedi.

27 yaşında Viyana`da Ekonomi Üniversitesi`nde eğitime başlayan ve 9 sömesterde okulu bitiren Ersoy daha sonra Krems`e yerleşti. Krems`te kendi pizza dükkanını açarak gastronomi dünyasına adım attı. Eyalet Başkanı Erwin Pröll ile bu yıllarda tanışan ve 22 yıldır yakın dost olan Ersoy, Pröll`den aldığı davet üzerine ÖVP`den aday oldu.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!