Artık uyumu konuşmuyoruz

Güncelleme Tarihi:

Artık uyumu konuşmuyoruz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2012 16:55

ALMANYA’da Hessen Eyaleti Devlet Bakanı Michael Boddenberg, Frankfurt Belediye Meclisi üyesi Ezhar Cezairli’nin (CDU) başkanı olduğu Türk Alman Kulübü’nü ziyaret etti. Bakan Boddenberg ile Türk Alman Kulübü üyelerinin sohbet konusu gençler oldu.

Haberin Devamı

Uyumun her zaman gündemin ilk sıralarını almasına rağmen artık uyumu konuşmak istemediklerini kaydeden Hıristiyan Demokrat politikacı Boddenberg, şunları söyledi:

“Son yıllarda uyum konusunda çok iyi gelişmeler oldu ki artık konuşacağımız tek konu uyum olmamalı. Çocuk eğitiminde anne ve babanın rolünü çok önemsiyoruz. Çocuğun bir yaşında devlete verilip 18 yaşına kadar devletin ilgilenmesini istemiyoruz. Kalifiye eleman açığı önümüzdeki 10 yılın sorunu. Günümüzde bile üç milyon işsiz var, bunun karşısında bir milyon kalifiye eleman açığı kapatılamıyor. İspanya ve Portekiz’deki yüzde elliye ulaşan genç işsizlerle kalifiye eleman açığımızı kapatma çabamız olacak. Pisa eğitim araştırmasının sonuçları bizi büyük şoke etti. Artık daha iyi durumdayız. Eğitimde tasarruf edildiğini asla kabul etmiyorum.”

Türk Alman Kulübü üyeleri de annelik izninin ardından çalışmak isteyen akademisyen kadınların mesleklerine dönüşünün zorlaştırıldığını, Türk gençlerinin de dışlandıklarını hissettikleri için de Türkiye’ye gitmeyi tercih ettiklerini söylediler. Üyeler kalifiye işçi açığının yurt dışından kapatmak yerine Almanya’da yetişen Türk gençlerine fırsat verilmesini istediler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!