Artık Müslümanlara kin beslemekten vazgeçin

Güncelleme Tarihi:

Artık Müslümanlara kin beslemekten vazgeçin
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2023 12:57

Hollanda’da yaşayan Müslümanlar, Kur’an-ı Kerim’e yönelik yapılan çirkin saldırıyı Lahey Parlamentosu önünde protesto etti. İslam Federasyonu Birliği tarafından organize edilen yürüyüşe yaklaşık 2 bin 500 kişi katıldı. Protestocular, hem Kur’an-ı Kerim’e yapılan saldırıyı hem de verdiği izinden dolayı Hollanda hükümetini protesto etti.

Haberin Devamı

ORANJAPLEIN’de başlayan yürüyüş Bezuidenhouts 67 caddesindeki geçici parlamento binası önünde okunan basın bildirisi ile sona erdi. Göstericiler adına kalabalığa hitap eden Türk İslam Kültür Vakfı Başkanı Tahsin Çetinkaya, şunları söyledi: “Hollanda’da Müslümanlara yönelik nefret yeni bir dip seviyesine ulaştı. Bir neo-Nazi grubun lideri, 22 Ocak Pazar günü Kur’an-ı Kerim’in 23 sayfasını herkesin önünde yırtıp çiğnemesiyle İslam dinine inananların sabrını taşırmaya sebep oldu. Bu nefret eylemi, Millet Meclisi’nin geçici binası önünde gerçekleşti. Orada bulunan güvenlik görevlileri bu olayı sadece seyretti. Buna karşı herhangi bir işlem yapmadı. Bu gevşek davranış, Lahey Belediye Başkanı tarafından yazılan 26.01.2023 tarihli bir mektupta, Kur’an-ı yakmanın Kur’an-ı yırtıp ezmekten farklı olduğu belirtilerek savunulmaktadır! Bu tutumu şiddetle kınıyoruz! Bir süredir, Hollanda toplumunda Müslümanlara karşı kin beslemeyi normal kabul eden bir gelişme olduğunu gözlemliyoruz.”

Haberin Devamı

Artık Müslümanlara kin beslemekten vazgeçin

‘CAMİLERE DOMUZ KAFASI ASTILAR’
“Müslümanlar, camiler ve diğer İslami kurumlar yıllardır çeşitli nefret eylemleriyle karşı karşıya kalmıştır. Tehdit mektupları, cami kapılarına domuz kafası asmak ve kundaklama gibi. Düpedüz terör eylemleri olarak gerçekleşmiştir. Bugüne kadar hükümet buna etkili bir yanıt vermedi maalesef. Siyasetçilerin bu konudaki kınanacak tavırları nedeniyle, Müslümanlara yönelik nefret tohumlarının henüz durmadığını görüyoruz. Bildiğimiz kadarıyla bugüne kadar sadece bir siyasi parti bu duruma açıkça karşı duruş sergiledi. Bu arada belediye meclisi üyeleri, parlamento ve hükümet bu tür nefret eylemlerinin toplumumuzdaki insanlar arasındaki karşılıklı ilişkiyi daha da bozduğunu anlayabilmektedir. Politikacılar artık bu tür korkunç provokatif olayları ve etkilerini önleyen veya kriminalize eden politikaları tasarlama ve sürdürme sorumluluğunu gerçekten üstlenmelidir.”

Haberin Devamı

Artık Müslümanlara kin beslemekten vazgeçin

‘DAHA FAZLA AYRIMCILIK İSTEMİYORUZ’
“Ümit ediyoruz ki, 22 Ocak 2023’te Müslümanlara karşı Hollanda’da gerçekleşen olay daha fazla ayrımcılık için tehlikeli bir emsal olmaz. Biz Müslümanlar, bizim için değerli ve mukaddes olan şeylere, kışkırtıcı ve nefret uyandırıcı bir şekilde saldırılmasını veya alay edilmesini kabul etmiyoruz. Mevcut yasa ve yönetmeliklerin korunmasını ve gerektiğinde düzenlenmesini talep ediyoruz. Bizler, bu gösteri ve protestolarla bu ülkenin vatandaşları olarak şunu belirtiyoruz; Artık yeter, artık Müslümanlara ve İslam’a karşı kin beslemekten vazgeçin! Bu protestolar, Hollanda yasalarının bizlere vermiş olan demokratik haklar, örneğin Hollanda Anayasası’nın birinci maddesinde şöyle diyor; Hollanda’da bulunan herkese eşit durumlarda eşit muamele edilir. Din, inanç, siyasi düşünce, ırk, cinsiyet veya başka herhangi bir temelde ayrımcılığa izin verilmez. Açıp okumanızı tavsiye ediyoruz. Demokratik taleplerimizi başka siyasi amaçlarla kullanmasına da müsaade etmeyiz.”
Protestocular, parlamento binası yakınında kıldıkları ikindi namazının ardından tekbirlerle dağıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!