Arkanızda güçlü bir Türkiye var

Güncelleme Tarihi:

Arkanızda güçlü bir Türkiye var
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2011 19:38

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan salı akşamı Strasbourg Rhenus spor salonunda 4 bine yakın Avrupalı Türkle buluştu. Başbakan Erdoğan konuşmasında, Avrupa'da yaşayan Türklerin, Türkiye'yi Avrupa'da başarıyla temsil ettiğine dikkat çekerek Avrupalı Türklere, "Aidiyet bilincinizi kaybetmeyin, yalnız değilsiniz. Arkanızda güçlü bir Türkiye var" diye seslendi.

Haberin Devamı

Almanya Belçika, İsviçre'den sonra Fransa'ya gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Strasbourg'daki Rhenus spor salonunda 4 bini aşkın Türkle buluştu. Salonu 'Türkiye seninle gurur duyuyor' nidalarıyla inleten Avrupalı Türkler ellerinde Türkiye, Fransa bayraklarıyla Başbakanın konuşmasını dikkatle dinlediler.


Buluşmada Paris Büyükelçisi Tahsin Burcuoğlu, Strasbourg Başkonsolosu Zeynep Sibel Algan, AK Nezdinde Türkiye Daimi Temsilcisi Daryal Batıbay, AK Parti milletvekilleri Devlet Bakanı Faruk Çelik, Devlet Bakanı ve AB Başmüzakerecisi Egemen Bağış, AKPM Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, Başbakanın eşi Emine Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Berlin Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Prof. Dr. Ali Dere, Strasbourg Belediyesi meclis üyeleri, Fransız siyasilerle çok sayıda özel davetli hazır bulundu.

YALNIZ DEĞİLSİNİZ
Yaklaşık bir buçuk saat süren konuşmasında Avrupa'da yaşayan Türklere seslenen Başbakan Erdoğan, Avrupa'da yaşayan Türklerin, Türkiye'yi Avrupa'da başarıyla temsil ettiğine dikkat çekerek, "Yalnız değilsiniz, arkanızda güçlü bir Türkiye var. Türkiye eski Türkiye değil! Ekonomisi giderek büyüyen bir Türkiye var. Türkiye dünya ekonomisinde ön sıralarda. Nantes ve Bordeaux kentlerinde iki konsolosluk açıyoruz. Sizlere daha iyi hizmet vermek için konsolosluk sayımız Fransa'da 6'ya çıkıyor. Yalnız vatandaşına değil, soydaşına, mazlumlara sahip çıkan bir Türkiye var. Fransa'ya, yaşadığınız ülkeye entegre olun Fransızca'yı iyi öğrenin çocuklarınıza iyi eğitim verin. Çocuklarınıza başka lisanları öğretin" diye konuştu.

Haberin Devamı

TÜRKÇE ÖNCELİKLİ
Konuşmasında Türkçe'nin öncelikli dil olması gerekliliğine de vurgu yapan Başbakan Erdoğan, dilin sadece kültür için değil, inanç için de önemli olduğunu söyleyerek şöyle dedi: "Kalbi gurbette çarpanın, gönlü sılada yanar. 50 yıl önce evinizi, sevdiklerinizi terkedip gurbete geldiniz. Zor mücadeleler verdiniz. Sizlerden kimliğinizi pasaportunuzu gururla göstermenizi istiyorum. Bulunduğunuz her yerde kendinizi özgüvenle ifade etmenizi istiyorum. Yoksulluk, işsizlik, umutsuzluk sizleri babalarınızı, dedelerinizi buralara gurbete sürükledi. Ne yazık ki Türkiye demokrasisi yaralı, ekonomisi zayıf bir ülke oldu. Krizlerle anılan bir ülke artık geçmişte kalmıştır. Bugün bambaşka bir Türkiye var. Aktif dış politika ve yükselen ekonomisiyle güçlü bir Türkiye var. Türkiye ekonomisi 2010 yılında yüzde 8,9 büyüdü. Irkçılık, yabancı düşmanlığı insanlık dışıdır. Evrensel İslamofobi de insanlık dışı ve tehlikelidir. Irkçılığa karşı sivil toplum örgütleriyle birlikte mücadele ediniz. Milli birlik ve kardeşlik duygularıyla, dayanışma içinde olunuz. Fransa'da daha etkili olmanızı istiyorum, çifte vatandaşlık hakkınızı kullanın, Fransa vatandaşı olun. Sizler AB'nin doğal üyelerisiniz. Artık Cumhuriyetimizin 100. yıldönümüne hazırlanıyoruz. Geleceğe umutla bakan bir Türkiye var."

Haberin Devamı

ARKANIZDA TÜRKİYE VAR
Yaklaşık 4 bin Türke yönelik yaptığı konuşmasında Türkiye'deki önceki iktidarlara da değinen Başbakan Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü: "23,5 milyar dolar borçla hükümeti devraldık. Borcumuz 5,2 milyar dolara indi. Merkez Bankamızın döviz rezervi 2002 yılında 27 milyar dolar, şimdi ise 92 milyar dolar. Yolsuzlukların olduğu bir ülkede rakamlar buraya ulaşır mı? Dünyada parmakla gösteriliyoruz. Emin adımlarla çıtayı daha yükseğe çıkarıyoruz. 4 sene sonrasını değil 2023 yılının hesabını yapıyoruz. Biz laf üreterek değil iş üreterek çalışıyoruz. Göreve geldiğimizden bu yana aklınızın ucundan geçmeyenler şimdi gerçekleşiyor. Turizm gelirimiz 8,5 milyar dolardı şimdi 22 milyar dolar. Türkiye'de turist sayısı 13,5 milyondu, şu an turist sayısı 28 milyona çıktı. Kendi mühendislerimizle insansız uçak, helikopter, savaş gemisi, silahlar yapıyoruz. Artık kendi uydusunu yapan bir Türkiye var. İstanbul'a 3. Boğaz Köprüsü, 15 bin km yeni yol yapacağız. Önceki yönetim tünel ne bilmezlerdi dağları delip 12 tünel yaptık. Denizin altından tüp geçit yapıyoruz. 2013 yılının sonunda Asya'yla, Avrupa'yı denizin altından böylelikle Londra ile Pekin'i bağladık. İş bilenin kılıç kuşananın. Mesele inanmak, inanırsanız inançla olur. 480 bin konut inşaa ediyoruz 360 binini sahiplerine teslim ettik siz neden almıyorsunuz. Yeni konut şehirler inşaa ettik gelin 81 ilde toplu konutlardan faydalanın. Türkiye'de artık üniversitesiz il kalmadı. Daha iyi günler gelecek merak etmeyiniz. Türkiye'yi baştan başa yeniden inşa ediyoruz. Sizden bir ricam var: Lütfen aidiyet bilincinizi kaybetmeyin, yurtdışında yalnız değilsiniz arkanızda güçlü bir Türkiye var."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!