Arkadaş ortamında muhteşem gösteri!

Güncelleme Tarihi:

Arkadaş ortamında muhteşem gösteri
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2022 12:42

Tiyatro sanatçısı ve oyuncu Zafer Algöz ile komedi yazarı ve oyuncu Can Yılmaz, Berlin’de ‘Burda olan, burda kalır’ adlı iki kişilik gösterileriyle seyircinin karşına çıktı.

Haberin Devamı

BERLİN’de Af Media organizasyonuyla gerçekleşen yaklaşık 2.5 saat süren gösteri, izleyicilerin büyük beğenisini topladı. Berlin’de ilk kez sahne alan, Can Yılmaz ve Zafer Algöz, gerek tiyatro geçmişinden gerekse Cem Yılmaz’ın film çekimleri sırasında yaşadıkları olayları ve anılarını hicivli bir dille anlattı. Gösteri, seyirciyle arkadaş ortamında, geçmişte yaşanan güzel anıların anlatıldığı bir sohbet ortamı üzerine kurgulanmış. Gösteride ilk sahneye çıkan Türkiye’nin en tanınmış komedyen sanatçısı Cem Yılmaz’ın ağabeyi olan Can Yılmaz, “Ailemde herkes sahneye çıktı, ben niye çıkmayım” diyerek yola çıktığını belirtirken, gösteri fikrinin Almanya’da ‘Arif V 216’ galası sırasında yaptığı bir şakadan yola çıkarak gerçeğe dönüştüğünü söyledi. Daha sonra sahneye gelen Zafer Algöz de gösteri fikrinin ciddiye dönmesinden sonra isim aramaya başladıkları süreci esprili bir dille anlattı. Zafer Algöz, başlangıçta, Cem Yılmaz başta olmak üzere yakın çevresindekilerin gösteri fikrini, ciddiye almamasına rağmen şu an kadar Türkiye ve yurt dışında 200’e yakın gösteri gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Arkadaş ortamında muhteşem gösteri
KARŞILIKLI ATIŞMALAR RENK KATTI
Anadolu hiciv kültürünün iki en güçlü figürü olan Hacivat-Karagöz ikilinin atışması kadar olmasa da, Zafer Algöz ve Can Yılmaz’ın gösteri sırasında zaman zaman sahnede karşılıklı atışmaları da gösteriye renk kattı. Cem Yilmaz’ın tersine sahnede daha çekingen bir yapıya sahip olan Can Yılmaz, gençlik döneminde oyunculuk ve tiyatro deneyiminde başarılı olamadığı tecrübeleri de hicivli bir dille anlatıyor. Gösteriyi Berlin Başkonsolosu Rıfkı Olgun Yücekök ve eşi Berlin Büyükelçiligi Müsteşarı Fulya Yücekök de birlikte izledi. Oyuna verilen arada sanatçıları ziyaret eden Rıfkı Olgun Yücekök, iki oyuncuyu da tebrik etti.
Arkadaş ortamında muhteşem gösteri

Arkadaş ortamında muhteşem gösteri

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!