Arifa Akdeniz'i Köln'e taşıdı

Güncelleme Tarihi:

Arifa Akdenizi Kölne taşıdı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2010 11:59

Köln kentinin Akdeniz çevresindeki kardeş kentlerindeki sanatçıların konuk edildiği "Polylog-Akdeniz Bienali" Köln'ün tarihi belediye sarayında Arifa grubunun Akdeniz tınıları eşliğinde başladı.

Haberin Devamı

Almanya'nın Köln kentinde start alan "Polylog-Akdeniz Bienali" tarihi belediye sarayında düzenlenen açılış törenine iştirak eden sanat, siyaset ve diplomasi çevrelerinden oluşan seçkin davetlilerin katılımı ile gerçekleşti. Açılış konuşmasını Köln Belediye Başkanı Angela Spitzig'in (Yeşiller) yaptığı törende, 15 Eylül tarihine kadar sürecek olan bienal kapsamındaki etkinlikler ve sanat çalışmalarından örnekler sunuldu. Köln'ün kardeşkent temsilcilerin de hazır bulunduğu açılışta konuşan Köln Başkonsolosu Mustafa Kemal Basa da, bienale İstanbul'dan katılan sanatçıların yer almasının gurur verici olduğunu belirtti.

Arifa "from Istanbul to Amsterdam"
Açılışın ardından belediye sarayının avlusunda ve “Consilium” adlı restoranında Akdeniz tınıları eşliğinde uluslararası bir yaz şenliği düzenlendi. Udda Türkiye'den Mehmet Polat, kanunda Irak'tan Osama Abdulrasol ve Afro-Anadolu perküsyonda Hollanda'dan Sjahin During'den oluşan Arifa üçlüsü repertuvarlarındaki şarkılarla davetlilere eşsiz bir müzik ziyafeti çektiler. Davetliler bir yandan Akdeniz mutfağından çeşitli lezzetleri tadarken diğer yanda bienale katılan Dalel Tongour, Martin Brand, Pepito Moran, Antone Mitri, Vassilia Stylianidou ve Esther Partegas gibi sanatçılarla sohbet imkanı buldu.

Kardeş sanatçılar
Akdeniz Bienali kapsamında Köln'ün kardeş kentleri İstanbul, Selanik, Tunus, Barselona, Torino, Roma, Tel Aviv ve Beytüllahim'den sanatçıların eserleri sergilenecek ve çeşitli kültürel etkinlikler düzenlenecek. Sanatçıların çalışmaları bienalin bu yılki sloganı olan “Sisyphos” teması üzerine kurulu olacak. Bienale Türkiye'den Elvan Akgün, Mehmet Polat ve Yüksel Yavuz katılıyor. Bienal kapsamında Yüksel Yavuz'un hazırladığı “İstanbul Özlemi” adlı belgeselin galası yapılacak. Sanatçılar bienal süresince Aachen, Bonn ve Köln'de eserlerini sergileyip, performanslarını sunacaklar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!