Arif Taşdelen’den Bavyera İçişleri Bakanı’na mektup: Camilerimizi koruyun

Güncelleme Tarihi:

Arif Taşdelen’den Bavyera İçişleri Bakanı’na mektup: Camilerimizi koruyun
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2020 11:17

SPD’li Bavyera milletvekili Arif Taşdelen, Sultan Ahmet Camisi’ne gönderilen tehdit mektubunu kınayarak Bavyera İçişleri Bakanı’na bir mektup yazdı. Taşdelen mektubunda camilerin koruma altına alınarak her gün polis devriyesinin gezmesini istedi.

Haberin Devamı

Arif Taşdelen’den Bavyera İçişleri Bakanı’na mektup: Camilerimizi koruyun
NÜRNBERG yakınlarındaki Dietenhof kasabasında faaliyet gösteren Sultan Ahmet Camisi’ne gönderilen tehdit mektuplarının ardından, Almanya’da gittikçe artan İslam karşıtlığına ve tehditlere karşı duyarsız kalmayan Bavyera milletvekili SPD’li Arif Taşdelen, saldırıları kınadığını belirterek Bavyera İçişleri Bakanı Joachim Hermann’a bir mektup gönderdi. Taşdelen, Bavyera’daki camilerin hemen hepsine tehdit mektupları gönderildiğini söyleyerek camilerin özel korumaya alınmasını istedi. Taşdelen mektubunda şu satırlara yer verdi:

HER CAMİDE POLİS DEVRİYESİ GEZMELİ
“Geçtiğimiz birkaç gün içersinde, Nürnberg ve çevresindeki İslami cemaatlere yönelik saldırılar karşısında polis ne yapmıştır? Tehditlere karşı durumu yeniden gözden geçirin. Adli soruşturmanın sonuçlarını beklemekteyim. Faillerin hızlı bir şekilde bulunması ve tutuklanması gerekir.” Taşdelen, mektubun devamında tüm camilerde, her gün polis devriyesinin gezmesi gerektiğinin altını çizerek, önemli İslami bayramlarda ve Cuma namazlarında bütün camilerin korunma altına alınmasını talep etti ve Bavyera İçişleri Bakanı’ndan tüm Müslümanlar adına sizden bunu sağlamanızı rica ediyorum sözlerine yer verdi.

 

 

BAKMADAN GEÇME!