Arif Sağ normal muamele görmüş

Güncelleme Tarihi:

Arif Sağ normal muamele görmüş
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2012 10:40

YEŞİL pasaport sahibi ünlü bağlama ustası Arif Sağ’ın Schiphol Havalimanı’nda gördüğü muamele, Göç ve Mülteciler Bakanı Gerd Leers tarafından ‘saygısızlık’ olarak değerlendirilmedi.

Haberin Devamı

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Leers, Sağ’a kurallara göre davranıldığını ileri sürerek, saygısızlık ya da ırkçılığın söz konusu olmadığını savundu. Sanatçının 10 mayıs Perşembe günü 10 dakika, 13 Mayıs Pazar günü 30 dakika sorgulandığını belirten Bakan Leers, “Her iki durumda da sadece Türkçe bildiği için ayrı bir odaya alınmış. Polis bir tercüman aracılığı ile Hollanda’ya niçin geldiğini öğrenmek istemiş” dedi.

Türkiye’den çeşitli heyetlere uygulanan muameleyi protesto çerçevesinde UETD Hollanda, eylül-ekim aylarında Amsterdam ve Rotterdam’da düzenlemeyi planladığı ‘Eski Dostlar’ resim sergisini erteledi.

UETD Hollanda Başkanı Veyis Güngör, “Durumda düzelme olmaması halinde sergi Hollanda’da açılmayacak” dedi. Hollanda Dışişleri Bakanı Uri Rosenthal ise sanatçı Arif Sağ’ın maruz kaldığı muamele ilgili araştırma başlatılacağını duyurdu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!