Arda'ya rekor teklif

Güncelleme Tarihi:

Ardaya rekor teklif
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2011 23:00

İspanyol temsilcilere evet cevabı veren Arda, Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat’tan izin istedi.

Haberin Devamı

AYLARDIR adı Atletico Madrid’le anılan Arda Turan’ın İspanyol kulübüne transferi, G.Saray Başkanı Adnan Polat’ın vereceği izinle kesinlik kazanacak. Önceki gece geç saatlerde Arda için İstanbul’a gelen Atletico Madrid’in sahibi Miguel Angel Gil, dün saatler süren pazarlıklar sonunda milli futbolcu ve menajeriyle anlaşmaya varırken, önerdiği bonservis ücretini de 12.5 milyon Euro’dan 14 milyon Euro’ya çıkardı. Bu, bir Türk futbolcusi için teklif edilen en yüksek bonservis ücretiydi. Arda Turan’ı Atletico Madrid’e yaklaştıran transfer görüşmelerine isterseniz bir göz atalım...

08.30’da kahvaltı

Önceki gün geç saatlerde İstanbul’a gelen ve geceyi Yeşilköy’deki Polat Otel’de geçiren Miguel Angel Gil, dün sabah saatler 08.00’i gösterirken, beraberindeki İspanyol menajer Jorge Mendes ve Arda’nın menajeri Ahmet Bulut’la birlikte Çırağan Kempinski Otel’e geçti. G.Saray Kulübü Başkanı Adnan Polat’ın da katılmasıyla bu dört isim 08.30’da kahvaltıda Arda Turan transferini görüşmeye başladı. 14 Mayıs’ta yapılacak G.Saray Kongresi öncesi bu transferi bitirmeye kararlı olan Gil, milli futbolunun bonservisi için daha önce teklif ettikleri 12.5 milyon Euro 14 milyon Euro’ya çıkardı. Atletico Madrid Kulübü’nün sahibi Miguel Angel Gil, G.Saray Başkanı Adnan Polat’a Arda’yı ne kadar çok istediklerini şu sözlerle ifade etti:

“Onu 2 yıldır izliyoruz. Şu an 24 yaşında ve transferi için en verimli zaman. Sezon başında son güne denk geldiği için 11 milyon Euro’luk teklifimizi belki yanlış anlamış olabilirsiniz. Bunun için bizi mazur görün. Ama o teklifte ciddi olduğumuzu bugün herkes görüyor. Bizzat Jorge Mendes ile Ahmet Bulut’u arayarak kendim geleceğimi söyledim. Şartlarımızı zorlayıp Arda için teklifimizi 14 milyon Euro’ya çıkardık. Tüm sınırlarımızı zorladık. Bu transferin daha fazla uzamasını istemiyoruz.”

Başkan Adnan Polat, teklifi beğense de “Teklifi biraz düşünüp kararımızı bildireceğim. Yakın zamanda kongre yapacağız. Bu karar G.Saray ailesini ilgilendiriyor. O yüzden biraz zamana ihtiyacımız var” karşılığını verdi. Polat, 1.5 saat süren görüşmenin ardından otelden ayrıldı.

Jorge Mendes, Ahmet Bulut ve Gil, Çırağan’da kalırken, saatler 12.30’u gösterirken Beşiktaş’ın iki yöneticisi Serdal Adalı ile Cengiz Zülfikaroğlu otele giriş yaptı.

Bir hayli heyecanlı olan Arda, yakın dostları, ailesi ve menajeri Ahmet Bulut’la konuştu ve hepsinin fikirlerini sordu. Kararını gitme yönünde vermişti. Ancak son olarak başkan Polat’ın iznini almalıydı. Saatler 16.30’u gösterirken menajeri Ahmet Bulut’la birlikte Polat Holding’e yol aldı. Holdingin 4. katına çıktılar. Arda, ayrılık isteğini bir kez daha yineledi ve başkanından gitmek için izin istedi:

Kararı sen ver

“Başkanım, biliyorsunuz burası benim yuvam. İzin verirseniz Atletico’ya gideceğim. Burada yıprandım. Ülkemi ve G.Saray’ı İspanya’da temsil etmek istiyorum. Üstelik kulübüm de kazanacak. Lütfen bana yardımcı olun.”
Arda’ya “En doğru kararı sen vereceksin” diyen Polat, “Önce Trabzonspor’u ardından da kalan diğer 7 maçta sorumluluk alıp kendini göster” diyerek kaptana son sözlerini söyledi. Tarafların görüşmesi 1 saat sürerken Arda ve menajeri 17.30’da Polat Holding’den ayrıldı.

Hani Arda 5 milyon Euro etmezdi!

“Avrupa’nın en önemli kulüplerinden birinin patronu buraya kadar gelip resmi teklifte bulundu. 14 milyon Euro, bir Türk futbolcusunun Avrupa’ya satışındaki en büyük rakam. Arda tarihe geçecek.”

ARDA Turan’ın menajeri Ahmet Bulut, milli futbolcunun Atletico Madrid’e transferinin kısa sürede kesinleşeceğini ifade ederken, önerilen 14 milyon Euro’luk bonservis ücretine dikkat çekti. Bulut, Arda’yı eleştirenlere de serzenişte bulundu; “Arda, 3-5 milyon Euro bile etmez. O futbolcu değil diyenler nerede? Avrupa’nın en önemli kulüplerinden birinin patronu buraya kadar gelip resmi teklifini sundu. Önerdikleri rakam, bir Türk futbolcusunun Avrupa’ya satışındaki en büyük rakam. Tarihe geçecek.”

Başkan söz vermişti

Bu transfer için 6 aydır görüşme halinde olduklarını ifade eden Ahmet Bulut, “Arda teklifi kabul etti. İspanya’da oynamayı çok istiyor. Ancak son kararı verecek olan biz değiliz. Başkan Adnan Polat, Arda’ya söz vermişti. Bu konunun kısa bir zaman içinde çözüleceğini düşünüyorum. Çünkü şartlar herkes için çok uygun” dedi.
Atletico Madrid’in G.Saray’a önerdiği 14 milyon Euro’nun ödemesini 3 yıla yaymayı teklif ettiği, Arda’ya da 5 yıllık sözleşme teklifinde bulundukları öğrenildi.

En yüksek bedelle transfer olan Türkler

Mevlüt Erdinç PSG 10
Gökdeniz Karadeniz Rubin Kazan 8.7
Fatih Tekke Zenit 7.5

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!