Arda'ya can verelim

Güncelleme Tarihi:

Ardaya can verelim
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2012 11:03

Mersin'de yaşayan lösemi hastası 5 yaşındaki Arda Orhan İneyici ve benzeri hastalar için Almanya Alevi Kültür Dernekleri doku tipleme kampanyası düzenliyor. 27 Mayıs'ta Mannheim Cemevi ve 3 Haziran'da Pforzheim Alevi Kültür Merkezi'ndeki kan bağışı doku tiplememe kampanyalarına Arda ve diğerlerine can vermek için katılma çağrısı yapıldı.

Haberin Devamı

Almanya'nın Mannheim ve Pforzheim kentlerinde lösemi hastalarına umut olmak için bir doku tipleme yardım kampanyası düzenleniyor.

Mersin'de hastane odasında kendisi için uygun iliğin bulunmasını bekleyen beş yaşındaki Arda Orhan İneyici ve diğer hastalara yardım eli uzatmak için harekete geçen Almanya Alevi Kültür Dernekleri'nin organize ettiği kampanyalar 27 Mayıs'ta Mannheim Cemevi ve 3 Haziran'da Pforzheim Alevi Kültür Merkezi'nde kan bağışı verme yoluyla yapılacak. Alman Kemik İliği Bağış Bankası'nın (DKMS) desteklediği bağış kampanyası 27 Mayıs Pazar günü 68199 Mannheim İnnenstrasse 24-26 adresindeki Mannheim Cemevi'inde 11.00-15.00 saatleri arasında düzenlenecek.

3 Haziran'da Pforzheim'da

Arda ve diger hastalara yardım amaçlı doku tipleme bağış kampanyasının ikincisi 3 Haziran Pazar günü 75181 Pforzheim-Sägewerkstr. 1-5 adresindeki Alevi Kültür Merkezi'inde olacak. Kampanya saat 11.00-16.00 saatleri arasında yapılacak. Arda'nın bir yıldan beri Mersin'de hastane odasında yattığını belirten annesi Gönül İneyici, çocuğunun devamlı havale geçirdiğini ve ateşi olduğunu belirterek "Arda arkadaşlarını, oyun parklarını ve yüzme havuzunu ve futbol oynamayı özledi. Ardanın sadece bir tek yaşam umudu kaldı o da bir kök hücre nakli. Ama maalesef henüz her bir senedir uyum sağlayan verici, yani genetik ikizi, bulunamadı." dedi.

Korkanıza gerek yok

İlik vermenin hiçbir tehlikesi olmadığını belirterek, kan vereceklerin korkmaması gerektiğini söyleyen DKMS Köln çalışanı Emel Tahta-Lehmann, "Arda'ya hem moral verelim, hem de onungibi lösemi hastalarının yaşama dönmelerini sağlayalım. Türk hastalara Türk vericilerin doku örneklerinin uyma ihtimali çok fazla. Çevredeki tüm duyarlı insanlara sesleniyoruz; gelin DKMS'nin doku tipleme kampanyasına katılın. Amaç Arda ve onlara benzer hastalar için uygun verici bulmak, hayat kurtarıcısı bulmak. Lütfen siz de kayıtınız ile umut ışığı olun ve kayıtınızı yaptırın veya para bağışı ile sağlayın" dedi.

Nasıl yapılıyor:

DKMS'ye muhtemel kök hücre/kemik iliği vericisi olarak kayıt olmak istiyorsanız yaşınızın 17 ve 55 olması ve sağlıklı durumda olmanız gerekiyor. Kabul belgesini doldurduktan ve imzaladıktan sonra sizden 5 ml kan alınıyor. Sonra laboratuvarda bu 5 ml kan ile doku tipleriniz tespit ediliyor. Doku tipleriniz bir hastanın doku tiplerine uygun bulunduğunda, size haber veriliyor ve kök hücre / kemik iliği nakli için gereken işlemler yapılıyor. DIKKAT: Daha önce kayıt yaptırdıysanız bir daha kayıt olmanıza gerek yok!

Aynı zamanda para bağışı da önemli, çünkü bir doku tiplemesi DKMS'yi 50 Euro tutuyor. Hiç bir yerden maddi destek almayan DKMS'in bu işlevini sürdürmesi zoralıyor. Bağış yapmak isteyenler için DKMS Bağış hesap numarası(Arda ya can verelim): 391 828 66, Sparkasse Rhein-Neckar-Nord(BLZ 670 505 05)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!