Aramalar dursun

Güncelleme Tarihi:

Aramalar dursun
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2009 16:19

Almanya'da Aşağı Saksonya Eyaleti'nde polis tarafından cami önlerinde yapılan aramaların durdurulması için İslam dini çatı kuruluşları temsilcileri içişleri bakanlığında eyalet polis temsilcileriyle biraraya geldi. Yapılan görüşmede cami önlerindeki aramaların durdurulması istendi.

Haberin Devamı

ALMANYA'da Aşağı Saksonya Eyaleti'nde polislerin özellikle Cuma günleri cami önlerinde yaptığı aramalar nedeniyle islam dini çatı örgütleri ile içişleri bakanlığı arasında önceki gün bir görüşme yapıldı. Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Genel Sekreteri ve Hannover Bölge Başkanı Dr. Ali İhsan Ünlü, Hannover İslam Dini Şura Başkanı Avni Altıner, Hannover ve Çevresi Alevi Kültür Merkezi Başkanı Ali Yağcı ile Şii Cemaati temsilcilerinden oluşan bir heyet, bakanlıkta polis şefleriyle bir toplantı yaptı. Yapılan toplantıda polis şefleri cami önlerinde yapılan denetlemelerin nedenlerini anlatırken, islam dini temsilcileri de aramalara karşı olduklarını ve durdurulması gerektiğini söylediler. Yaklaşık iki saat süren görüşmelerden olumlu sonuç alındığı belirtildi.

Haberin Devamı

Ünlü: „Toplantı olumlu oldu“
Polis şefleriyle yapılan görüşmenin Aşağı Saksonya İçişleri Bakanı Uwe Schünemann tarafından organize edildiğini söyleyen Ali İhsan Ünlü, „Bakanla bu konuyu daha önce görüşmüştük. Polis şefleri ayrıntılı bir şekilde bize denetlemelerin nedenlerini ve nasıl yapıldığını anlattılar. Biz de denetlemelerden müslümanların rahatsız olduğunu, küçük düşürüldüğünü ve son verilmesi gerektiğini talep ettik. Olumlu bir toplantı oldu. Toplantının sonucunu ilerleyen haftalarda göreceğiz. Bundan sonra da polisle devamlı diyalog halinde olacağız“ dedi.


Rencide edilmesin
Camilere yönelik aramaların ve baskınların önlenmesi için eyalet meclisine önerge veren Filiz Polat, Ali İhsan Ünlü ve Avni Altıner'le biraraya geldi. Polat, “Güpegündüz, onlarca polisin cami önlerinde beklemesinin, camiden çıkanları aramasının uygun bir hareket olmadığını daha önce gündeme getirdik. Aramaların veya denetlemelerin mutlaka daha uygun olan yöntemi vardır. Bizde parti olarak camilerde arama yapılmasına, camiye gelenlerin rencide edilmesine karşıyız“ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!