Aracınız kışa hazır mı?

Güncelleme Tarihi:

Aracınız kışa hazır mı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2012 14:32

YAKLAŞAN kışın etkisini hissettiğimiz şu günlerde motorlu araçların soğuk havaları sorunsuz atlatabilmesi için gerekli bakımın yapılma vakti de geldi.

Haberin Devamı

Köln’de tamirhane işleten oto tamircisi Zeki Özcoşar, sürücülere kışa girmeden araçlarında yapmaları gereken bakım konusunda tavsiyelerde bulundu.

Aniden bastırabilecek kış koşullarına karşı hazırlıklı olunması gerektiğini belirten 32 yıllık tecrübeli tamirci Özcoşar,

“Sıcaklıklar eksi derecelere düştü. Vakit kaybetmeden araçlarınızın kışlık bakımını yaptırın” uyarısında bulundu. Almanya’da kışlık araç bakımı konusunda en başta lastiklere dikkat edilmesi gerektiğini belirten Özcoşar, şunları söyledi:

“Kaygan, buzlu ve karlı yol koşullarında kışlık lastiğiniz yoksa 40 Euro ceza ödüyorsunuz. Aynı koşullarda yolda kalma, yolu engelleme ya da kaza durumlarında kışlık lastiğiniz yoksa para cezası 75 Euro’ya kadar çıkıyor. Ayrıca duruma göre 3’e kadar çıkan puan cezası verilebiliyor. Kışlık lastiklerin ideal profil derinliği 6 milimetredir. Kaplama yapılmış ucuz kışlık lastiklerden kaçının. Lastiklerin ardından diğer bir önemli bir konu da radyatör suyu. Radyatördeki suyun donmaması için mutlaka antifriz konulmalı. Ayrıca yağ durumu ve triger kayışına da mutlaka baktırın. Cam sileceklerinde aşınma olup olmadığı kontrol edilmeli, cam suyu donmaması için uygun sıvılarla takviye edilmeli. Kalorifer ve klimanın da mutlaka gözden geçirilmesi gerekir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!