AP seçimleri devam ediyor

Güncelleme Tarihi:

AP seçimleri devam ediyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2009 12:44

AVRUPA Parlamentosu’nda (AP) 5 yıl görev yapacak 736 yeni üyeyi belirlemek için 4 Haziran'da başlayan seçim sürüyor

Haberin Devamı

ALMANYA: 8 Türk kökenli milletvekili adayı katılıyor. Sosyal Demokrat Parti’den (SPD) İsmail Ertuğ, Hıdır Karademir ve Macit Karaahmetoğlu, Sol Parti’den Sidar Aydınlık-Demirdöğen ve Kadriye Karcı, Hristiyan Demokrat Birlik Partisi’nden (CDU) Yaşar Bilgin, Bavyera eyaletindeki "Özgür Seçmenler" (Freie Waehler-FW) adlı yerel partiden de Murat Bülbül ve Gökhan Değer aday oldu. AP’de geçen dönem görev yapan Öger Tours şirketinin sahibi SPD’li Vural Öger ile Yeşiller’in eş başkanı Cem Özdemir bu kez seçimlere katılmıyor.



BELÇİKA: Belçika'dan 6’sı asıl, biri yedek listeden 7 Türk kökenli aday yarışıyor. Federe yapılı Belçika’nın AP’ye göndereceği 22 üyeden 1’i Alman, 8’i Fransız (Valon) ve 13’ü Flaman bölgesinden seçilecek. Valon Yeşiller'den (Ecolo) Nermin Kumanova ve Valon Hristiyan Demokratlar (CDH) yedek listesinden Neşe Açıkgöz, Flaman Yeşiller'den (Groen) federal milletvekili Meryem Almacı ve İnan Aslıyüce, Flaman Sosyalistler'den (SP.A) Selahattin Koçak ve Şener Uğurlu, Flaman Hristiyan Demokratlar'dan (CD&V) Mustafa Uzun katılıyor. Belçika’da bugün AP ile birlikte bölgesel seçimler yapılıyor. Brüksel, Valonya, Flaman kesimi ve Almanca konuşulan bölge olmak üzere dört ayrı parlamentonun milletvekilleri belirlenecek. Seçimlere değişik bölgelerde çeşitli siyasi partilerden 30’a yakın Türk asıllı aday da katılıyor.

Haberin Devamı


AVUSTURYA: Yeşiller listesinden Gülay Çataltepe 13. sıradan, Hikmet Arslan 37. sıradan ve Cengiz Kulaç 39. sırada aday oldular.



FRANSA: Fransa'nın doğu bölgesindeki Hagondange kasabası belediye meclis üyesi Emrullah Deniz, Sosyalist Parti listesinden seçime giriyor.



İSVEÇ: Merkez Parti’dan Muharrem Demirok (32), 13. sırada aday. Demirok, halen Linköping kentinde belediye başkanlığını yürütüyor. 8 binin üzerinde tercihli oy alması halinde AP milletvekili olabileceğini belirten Demirok, İsveç’teki Türklerin de desteğini bekliyor.



DANİMARKA : Sosyal Demokrat Parti’den seçimlere katılan ve bu ülkede AP’ye aday gösterilen ilk Türk olan Hüseyin Araç, partisinin listesinde 6’ncı sırada bulunuyor.

Haberin Devamı


FİNLANDİYA: 33 yaşındaki Nesrin Can, Sosyal Demokrat Parti’nin adayı oldu. 10 yıldır Sosyal Demokrat Parti’de politika yapan Can, Finlandiya’da AP seçimlerinde partilerin sıralamaya önem vermediğini 20 kişilik adaylar arasından tercih sistemine göre en fazla oyu alanların seçimi kazandığını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!