AOK’dan Türkçe hizmet

Güncelleme Tarihi:

AOK’dan Türkçe hizmet
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2012 11:46

FEDERAL Alman Yerel Sağlık Sigortası’nın (AOK) Proje Sorumlusu Tülan Durmaz, Türk üyelerine Türkçe ve Almanca hizmet sunmak için App uygulaması başlattıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Her sigortalının erken teşhis, diş sağlığı, aşılar, gebelikteki sağlık kontrolleri ve çocukların U-muayeneleri gibi değişik hizmetlerden ücretsiz faydalanma hakkı olduğunu dile getiren Durmaz, “AOK Sağlık Kasası üyelerine daha kolay ulaşmak, koruyucu sağlık hizmetlerini anlatmak, erken teşhis konusunda basit ve daha çabuk bilgi edinmeleri için Türkçe ve Almanca AOK-Sağlık hizmeti App’ni hizmete geçirdik” dedi.

AOK’nın yaptırdığı kamuoyu araştırma sonuçlarına göre Türklerin koruyucu sağlık hizmetinden yeteri kadar faydalanmadıklarının ortaya çıktığını belirten Durmaz, “Araştırma hastalık öncesi kontrollerden Türklerin Almanlara oranla daha az yararlandığını ortaya çıkarttı. Bundan dolayı AOK olarak Türk hastalara daha çabuk ulaşmak, onları erken teşhis konusunda aydınlatmak için Türkçe App hazırladık. Türk üyeler, App sayesinde AOK’nın sunmuş olduğu erken teşhis ve koruyucu hizmetlerden kolayca faydalanma imkanına sahip olacak” dedi. Güler, akıllı cep telefonları için tasarlanmış olan yeni App’i Google Play Store’den ücretsiz indirebileceklerini kaydetti.

Erken teşhis muayeneleri
Her sigortalı kişinin erken teşhis muayenelerine hakkı olduğunu belirten AOK Koruyucu Sağlık Hizmetleri Bölümü’nden Mustafa Güler, “İster ağız, isterse diş sağlığı yıllık kontrolleri olsun her sigortalı kişi için erken teşhis muayeneleri ücretsizdir. Bu muayenelerle hastalıklar erken teşhis edilip, daha kolay ve ölümcül olmadan tedavi edilmesine yardımcı olur. Bütün ön tedbir muayeneler ücretsizdir, katılım payı bile ödenmez” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!