Antepliler'den muhteşem kutlama

Güncelleme Tarihi:

Anteplilerden muhteşem kutlama
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2008 16:34

Gaziantep'in Fransız işgalinden kurtuluşunun 87. yılı Delmenhorst kentinde düzenlenen bir geceyle kutlandı. Türkiye'den gelen halk oyunları ekibi Antep oyunlarını oynarken, sanatçı Mustafa Uğur'da barak havalarını seslendirdi.

Haberin Devamı

Delmenhorst Gaziantepliler Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından organize eden Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluş gecesi muhteşem geçti. Tur Abdin Eğlence salonunda düzenlenen kutlamalara 600'ü aşkın kişi katıldı.
Şehitler için dua okundu

Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 87. yılı şehit ve gaziler için okunan dualarla başladı. Duaların ardından İstiklal Marşı okundu. Kutlamalar için Gaziantep'ten gelen Doç. Dr. Necmiye Karataş günün anlam ve önemini anlatan konuşma yaptı. Karataş, 'Antep'in kurtuluş savaşında düşmana karşı vermiş olduğu savunma örneğinin dünyada bir eşi ve benzeri yoktur. Bu savunma bir mucizedir. Antepliler büyük bir destan yazmıştır. Gençlerimize o günleri unutturmamalı, Türkiye'nin ne şartlarda şu anki düzeye geldiğini her zaman anlatmalıdır. Çok güzel bir gece organize edilmiş. Anteplileri bir arada görmek ve onların Avrupadaki coşkularına ortak olmak beni çok mutlu etti' dedi.
Slayt eşliğinde eski Antep

Gaziantep Özel Kolej Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Gürsel, slayt gösterimi işliğinde Gaziantep'in dününü ve bugününü anlattı. Gürsel anlatımını eski ve yeni Gaziantep resimleriyle destekledi. Gaziantep'in bölgenin en önemli kentlerinden birisi olduğunu anlatan Gürsel, 'Gaziantep bu günlere kolay gelmedi. Verdiği mücadeleye düşman bile inanamadı. Atatürk Gaziantep için, 'Ben Anteplilerin gözlerinden nasıl öpmem ki? Onlar yalnız Antep'i değil Türkiye'yi de kurtardılar' dedi. Ulu önderin o sözü her şeyi anlatıyor' diye konuştu.
Antep kına gecesi düzenlendi

Kutlamalar için Gaziantep'ten gelen Özel Kolej Vakfı Halk Oyunları Ekibi muhteşem bir gösteri yaptı. Sahneye yöresel kıyafetlerle çıkan 27 kişilik ekip Gaziantep'e özgü kına gecesi oyununu sergiledi. Yaklaşık 45 dakika sahnede kalan halk oyunları ekibi dakikalarca ayakta alkışlandı.
Mustafa Uğur coşturdu

Kutlamaların son bölümünde sahneye Gaziantepli Türkücü Mustafa Uğur çıktı. Konserine Gaziantep yöresine ait türkülerle başlayan Uğur, daha sonra tempoyu yükseltti. Sahnede 2 saatten fazla kalan ünlü türkücü eski ve yeni bir çok eserini seslendirdi. Sahneye hasta hasta çıkan Uğur yinede gösterdiği performansla büyük alkış aldı. Mustafa Uğur derneğe gelir sağlamak için futbol oynadığı dönemlerde giydiği Gaziantepspor formasını da sattı. Kutlamalar Mustafa Uğur'un söylediği halay türküleri eşliğinde halaylarla son buldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!